Da, ljeto je vrijeme za razna osvježenja! I dom, pogotovo ljeti, kada imamo više energije i vremena, željno iščekuje neku promjenu nabolje, bilo da se radi o funkcionalnim ili estetskim poboljšanjima prostorija. Obično ova promjena uključuje oboje: i praktično i lijepo.

Što prvo renovirati ljeti?

Osvježite ili potpuno renovirajte prostoriju u kojoj vas već duže vrijeme muče dosadni detalji, poput dotrajalog ili oštećenog namještaja. No, renoviranje prostora može biti potaknuto i većim tehničkim popravcima u kući, poput promjene električnih instalacija ili vodovoda, mijenjanja pločica ili parketa. U takvoj situaciji često se odlučujemo na promjenu cjelokupnog namještaja pojedine sobe ili barem dijelova sobe, što je potpuno razumljivo.

img alt=

Renoviranje kuhinje pravi je blagoslov za svakoga tko voli kuhati

Mali i veliki kuharski majstori bit će iznimno oduševljeni obnovom kuhinje, a još više njezinom potpunom zamjenom. Modernizirana rješenja, moderniji dizajn i kvalitetniji materijali kuhinji će vratiti pravu energiju, a onima koji je najviše koriste volju za kuhanjem i smišljanjem novih jela.

Ako vas je ljeto stavilo pred odluku da je vrijeme za promjenu kuhinje, u novoj ulozi najbolje će se snaći jedan od popularnih modela kuhinja Jela, koji je svojom bezvremenošću, funkcionalnošću i kvalitetnim njemačkim materijalima prvi izbor kupaca pri odlučivanju o kupnji kuhinje. Mnoštvo modela, različitih boja i rasporeda omogućuju beskrajne mogućnosti kombiniranja, čime će vaša nova kuhinja postati kao iz snova – unatoč pristupačnoj cijeni. Kompletna renovacija kuhinje od A do Ž trebala bi biti dobro osmišljena i puna optimalnih nadogradnji.

Dobre ideje i funkcionalna rješenja uvijek možete pronaći u salonu namještaja Furnitura, gdje će vam naš tim pomoći i oko 3D prikaza prije renoviranja vaše kuhinje.

img alt=

Čak trećinu života provedemo u spavaćoj sobi, pa je...

... logično da je uvijek opremljena ugodno, udobno i praktično. Glavni element spavaće sobe je trio "krevet, podnica i madrac", pa je pri osvježavanju spavaće sobe važno obratiti pozornost na svaki od njegova tri elementa. Dobro osmišljena spavaća soba ne može proći niti bez ormara i noćnog ormarića pa pažnju treba usmjeriti i na njih.

img alt=

Kada je na redu promjena cijele spavaće sobe, najbolja odluka je kupnja nekog od modernih kompleta spavaćih soba ili neke od vrhunskih kolekcija spavaćih soba. Holistička rješenja unijet će užitak, ljepotu i opuštajuće zadovoljstvo u spavanje i boravak u spavaćoj sobi.

Renoviranje spavaće sobe obično je i manje stresno, jer ne uključuje spajanje raznih uređaja, već samo postavljanje pojedinih komada novog namještaja na što funkcionalnije mjesto.

U manjoj mjeri za osvježenje spavaće sobe može poslužiti i kupnja nove posteljine, promjena zavjesa, promjena slike iznad kreveta, postavljanje novih lampi, odabir novih boja za spavaću sobu ili raspored namještaja u skladu s feng shui filozofijom.

Dnevni boravak jedva čeka da bude osvježen

Kao što ljeti jedva čekate osvježavajuću kišu, tako se dnevni boravak veseli ljetnoj obnovi. Izmjenu cijele kolekcije dnevnog boravka ili pojedinih njegovih dijelova, poput dnevnog regala, stolića, TV ormarića i garniture za sjedenje, pamtit ćete dugo u jesen i hladnu zimu, odnosno svaki put kada uđete u njega. Ispijanje omiljenog napitka nakon napornog radnog dana ili tijekom slobodnih vikenda bit će još ugodnije u osvježenom ambijentu dnevnog boravka!

img alt=

Ljetna renovacija ostalih prostorija doma

Ni ostatak doma neće biti imun na ugodno osvježenje i obnavljanje. Neki novi namještaj ili samo nekoliko zanimljivih detalja unijet će novi dašak svježine i bolji ugođaj u dječju sobu, predsoblje ili kupaonicu. Već u rujnu će vam biti žao, ako ljeti ne odlučite renovirati barem jednu od soba svoga doma.

img alt=

Zašto ljeti započeti renoviranje?

Postoji nekoliko dobrih razloga zašto biste svoj dom trebali početi osvježavati ljeti, a ne zimi. Među glavnima su sljedeći:

1. Ljeti imamo više životne energije zbog više svjetla koje donosi duži dan. Spremniji smo za promjene, nove pokrete i aktivnosti. Zbog toga smo i aktivniji - ne samo sportski.

2. Ljeti smo zbog lagane energije i godišnjeg odmora opušteniji, pa lakše razmišljamo o važnim stvarima. Naše su odluke stoga promišljenije i dugoročno pozitivno utječu na naše živote.

3. Ljeto je vrijeme ljetnih popusta i akcija u području industrije namještaja. Iznimni komadi namještaja ili čak cijele kolekcije mogu se pronaći po tako pristupačnim cijenama kakve nema u drugim godišnjim dobima.

4. Budući da renoviranje doma često prati i krečenje prostorija, osvježenje je najrazumnije obaviti u toplijim mjesecima jer se tada boja najbrže suši.

img alt=

Gdje pronaći povoljan i kvalitetan novi namještaj od provjerenih dobavljača?

U online salonu namještaja Furnitura, naravno! Tisuće kupaca već se uvjerilo u kvalitetu i pristupačnost našeg vrhunskog namještaja, a šlag na tortu je jednogodišnje jamstvo, mogućnost plaćanja na rate, rok povrata od 365 dana, te česta besplatna dostava. Naš stručno kvalificiran i ljubazan tim uvijek Vam je na raspolaganju telefonom (099 357 1680), putem e-maila (info@furnitura.hr) ili online kontakt forme.

Povjerite nam svoje želje i zajedno ćemo pronaći najbolje rješenje za adaptaciju vašeg doma, vrta ili ureda!