Obnova kuhinje je obično veći projekt koji zahtijeva promišljene i unaprijed planirane korake. Budući da je renoviranje kuhinje dugotrajna investicija, prilikom renoviranja kuhinje moramo obratiti pozornost na nekoliko čimbenika. Ipak, renoviranje kuhinje može biti proces u kojem uživamo i izražavamo svoju kreativnost. Kako biste staroj kuhinji vratili svježinu i dali joj novi izgled, nemojte propustiti savjete koji će vam pomoći da svoju staru kuhinju pretvorite u novu kuhinju iz snova.

Na tržištu postoji širok izbor kuhinjskih elemenata, ormara, pultova i kuhinjskih aparata. Možete birati između mnogih proizvoda koji uljepšavaju vašu kuhinju. Kako biste izbjegli početničke pogreške i izbjegli sve nepotrebne troškove, počnite mudro planirati obnovu kuhinje. Proces zahtijeva ne samo vrijeme, već i strpljenje i razumne odluke.

Obnova stare kuhinje – kuhinja prije i poslije

Za početak pogledajmo što znači i kako funkcionira obnova stare kuhinje. Potpuna obnova kuhinje ne mijenja osnov kuhinje, jer je svojevrsna adaptacija stare kuhinje. Riječ je o postupku zamjene kuhinjskih ormarića, promjene položaja odn. rasporeda namještaja, lakiranje kuhinjskih fronti, farbanje kuhinjskog pulta... Konkretnija obnova kuhinje je preuređenje kuhinje, što bi u praksi značilo promjenu koncepta kuhinje. Na primjer, manja kuhinja bi se pretvorila u kuhinju otvorenog koncepta s otokom. Pritom biste mogli ukloniti prozor i tako dobiti na prostoru ili dodati prozor za bolje osvjetljenje. Bez obzira je li preobrazba velika ili mala, obje opcije mogu doprinijeti novom svježem izgledu vaše kuhinje iz snova. Neka obnova kuhinje počne!

Kako početi sa obnovom kuhinje?

Odredite proračun

Čak i prije renoviranja kuhinje, odredite svoj proračun i dosljedno ga se držite tijekom cijelog procesa. Ne dopustite da vas namame nepotrebni proizvodi po nepristupačno vrtoglavim cijenama, stoga vam preporučamo da ne kupujete impulzivno. Izbjegavajte kupovinu neplaniranog namještaja, kuhinjske opreme, ukrasnih i drugih proizvoda. Postavite plafon, najvišu cijenu koju planirate potrošiti na renoviranje, i ne odstupajte od nje.

Cijene obnove kuhinje variraju ovisno o izboru materijala, veličini prostora i zahvatu u prostoru (rušenje zidova, kompletna obnova kuhinjskih pročelja, lakiranje kuhinjskih elemenata). No, jamčimo da svoju kuhinju možete renovirati i jeftino.

Promišljeno planiranje

Preuređenje kuhinje zahtijeva unaprijed jasnu strategiju o tome kakvu kuhinju želite i trebate. Razmislite koliko često koristite kuhinju, bez čega u kuhinji apsolutno ne možete i kako ćete si olakšati posao. Dobro je imati ideju o novom rasporedu, kako pohraniti kuhinjski pribor i kuhinjsku opremu... Ključno pitanje je što želite postići renoviranjem kuhinje. Hoćete li kuhinju koristiti kao prostoriju za druženje, blagovanje, kuhanje? Planirajte i po potrebi donosite odgovarajuće odluke.

Kuhinjski elementi, kuhinjski ormarići – koje izabrati?

Posebnu pažnju obratite na kuhinjske elemente, koje po pravilu predstavljaju bar polovicu cijene prosječne obnove kuhinje. Za njih je bitno izabrati kvalitetne materijale. U Furnituri ćete po ugodnim cijenama dobiti kvalitetan namještaj. Odaberite kuhinje JELA koje garantiraju odličan kvalitet po pristupačnim cijenama.

Odredite stil kuhinje

Kada birate stil kuhinje, preporučljivo je izabrati takav koji će se uklopiti sa ostalim elementima u kuhinji. Još prije kupnje je dobro znati ili imati predstavu o tom kakav izgled kuhinje želite postići. Vas oduševljava rustikalni stil ili se možda kunete u moderniji dizajn? Izaberite svojega!

Izaberite bezvremenski dizajn

Da bi kuhinja dugo vremena bila u modi odaberite bezbvremenski dizajn, koji će se uklopiti sa ostalim dijelovima vašega doma. Pobrinite se da svaki element bude promišljeno isplaniran.

Ne zaboravite na rasvjetu i kuhinjski pod

Parket, pločice, laminat... Znate li već što odabrati? Svjedoci smo velikog izbora kuhinjskih podnih materijala na tržištu. Odaberite onaj koji je funkcionalan, izdržljiv i dugotrajan. Najtrajniji materijali su kamen, pločice i vinil.

Odgovarajuća rasvjeta je ključna, osobito u modernim kuhinjama. Razmislite o korištenju LED rasvjete ili kuhinjske rasvjetena više nivoa. Budući da je rasvjeta također trošak, razmislite o tome u ranim fazama planiranja.

Odaberite odgovarajućeg ponuđača

Posljednji i ujedno ključni korak u obnovi kuhinje iz snova je odabir ponuđača. Odaberite onog koji omogućuje povoljnu kupnju proizvoda od kvalitetnih materijala za renoviranje kuhinje. Najbolji izbor su prodavači s dugogodišnjim iskustvom i širokim asortimanom.

Takav ponuđač je, između ostalog, Furnitura, nagrađivani trgovac koji jamči 100% najnižu cijenu. Kod nas ćete dobiti najviše za svoje novce. Ne propustite bogatu ponudu kuhinja svih cjenovnih razreda i dobit ćete savjetovanje i besplatan nacrt kuhinje.

Dodatni korisni savjeti za obnovu kuhinje

Stare kuhinje mogu brzo postati dosadne jer gube svježinu koja bi ispunila vaš prostor novom energijom. Ni vaši kuhinjski elementi više nisu ono što su bili? Jeste li umorni od kuhinje? Vrijeme je za obnovu.

Da bi vaša renovirana kuhinja bila zaista iz snova, mora odgovarati preostalim kuhinjskim elementima. Osigurajtedovoljno prirodnog svjetla i radnih površina te pazite na raspored. Pritom imajte na umu tzv. radni trokut sastavljen od ključnih kuhinjskih elemenata kao što su umivaonik, štednjak i hladnjak. Budući da je kuhinja srce svakog doma, pobrinite se da se tamo osjećate dobro. To bi također trebala biti osnovna smjernica tijekom renoviranja kuhinje.

Kuhinju možete obnoviti manjim zahvatima i promjenama.

Renoviranje kuhinjskih ormarića i ostalih elemenata zahtijeva dašak mašte i kreativnosti.

Kako obnoviti kuhinjske elemente i ostale dodatke za namještaj?

- Prebojite kuhinjske ormariće i dajte kuhinji novi šareni izgled. Za sve koji se kunu u trendi stil preporučamo tamnije mat boje. Živahnu kuhinju ćete stvoriti svijetlim nijansama.

- Stranice kuhinjskih elemenata daju poseban izgled kuhinji dajući joj savršen i skup izgled. Pritom ne zaboravite na vrata za kuhinjske elemente, koja imaju veliku ulogu u izgledu vaše kuhinje. Po potrebi prebojite drvena vrata za kuhinjske elemente i pazite da se boje međusobno slažu.

- Kuhinjski pultovi po narudžbi odlično su rješenje ako se odlučite na veći zahvat u kuhinji. Oni su izvrsni ako vaša kuhinja ima manje prostora.

- Umjesto kupnje novih vrata za kuhinjske elemente, razmislite kako ih renovirati.

- Kvalitetno i robusno rješenje su masivna vrata za kuhinjske elemente koji će učiniti da vaša kuhinja izgleda kao nova.

- U slučaju da želite svjež izgled radnih površina, moguće je farbanje kuhinjskog pulta. To će dočarati novi izgled vaše kuhinje, stoga odaberite boje svoje kuhinje u dovoljno ranoj fazi.

Učinite kuhinju još boljom kupnjom nekih novih predmeta i renoviranjem ostalih. Kako biste lakše donijeli odluku i odabrali onu koja najviše odgovara vašim željama, naš ljubazni tim može vam pomoći i stručnim savjetom koji se može dobiti putem telefona – 099 357 1680, e-maila - info@furnitura.hr ili obrasca na našoj web stranici.

Cijena obnove kuhinje

Cijene kuhinja variraju ovisno o ponudi, rasporedu i veličini kuhinje, kvaliteti materijala, intenzitetu i obimu obnove, ponuđaču te željama i potrebama kupca. U Furnituri nikada ne razočaramo jer nudimo stalne akcijske ponude i izvrsne kuhinje raznih cjenovnih razreda. Na Furnitura.hr nudimo širok izbor visokokvalitetnih kuhinja i kuhinjskih elemenata po zajamčeno najnižim cijenama.

Izbrano za vas

Na našoj web stranici pronaći ćete odlične proizvode za kuhinje i blagovaonice uz velike uštede! U svrhu oživljavanja vaše kuhinje ili blagovaonice preporučamo da posjetite iznimno popularne i pristupačne barske i blagovaonske stolice, stolove za blagovanje i blagovaonske stolove na razvlačenje. Kuhinje proizvođača JELA koje nude najbolji omjer cijene i kvaliteta su pun pogodak kada želite kompletnu adaptaciju kuhinje odn. kupi novu kuhinju iz snova!

--

Ukoliko trebate pomoć, ili želite savjet pri izboru i planiranju nove kuhinje ili renovacije stare, kontaktirajte nas preko kontakt forme i emaila info@furnitura.hr ili nas nazovite preko telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom!