VELIKA LJETNA RASPRODAJA
Iskoristite popuste do -80% i EKSPRESNU dostavu.
Više o ponudi >>>
Cart0Item(s)

Vaša košarica je prazna.

Madraci

Madraci

Madraci svih vrsta i dimenzija za savršenu udobnost tijekom spavanja - Odaberite svoj novi madrac

Najniže cijene Najniže cijene
Stručno savjetovanje pri odabiru Stručno savjetovanje pri odabiru
Brza dostava od 2 dana Brza dostava od 2 dana

Madrac igra važnu ulogu u tome hoćemo li se ujutro probuditi odmorni. Ali koji madrac odabrati? Odabir madraca mora biti individualno prilagođen osobi s obzirom na njenu tjelesnu težinu, položaj tijekom spavanja te moguće alergije. Najmanje problema predstavlja određivanje dimenzija madraca, ali više ih stvara pitanje koji madrac odabrati? Možete birati između sljedećih vrsta madraca:

  • Bonel madrac - koji nudi jednoliku podršku po cijeloj površini i obično su tvrđi, što je dobro za ljude koji spavaju na leđima.
  • Džepićasti madrac - Džepićasti madraci su odličan izbor za parove jer smanjuju prijenos pokreta. Također su dobri za ljude s bolovima u leđima, jer nude ciljanu podršku.
  • Lateks - Odlični su za alergičare jer su prirodno otporni na grinje i plijesan.
  • Ortopedski madrac - obično su tvrđi i osiguravaju dobru podršku vašeg tijela. Na ovo pitanje će vam odgovoriti naši ljubazni i iskusni savjetnici.

Priljubljene velikosti:

Product was successfully added to your shopping cart.

Madraci

Madraci do -50% Madraci do -50%

Artikli u kategoriji madraci

31 Artikal(a)

31 Artikal(a)

Više o našim vrhunskim madracima

Madraci i ležajevi u našoj ponudi su pažljivo odabrani, jer našim vjernim klijentima stalno želimo nuditi samo najbolje - najvišu kvalitetu i podršku za zajamčeno najnižu cenu, ali samo do te mjere da kvaliteta proizvoda ne trpi.

Pažljivo odabrani madrac će život danju i noću učiniti vedrijim, vitalnijim i nasmijanijim. Ali kako odabrati da se savršeno prilagodi vašim željama, potrebama i zahtjevima?

Dobro odabrani ležaj je ulaznica u potpuno bezbrižan san

Prednost najboljih madraca je u tome što se u potpunosti prilagođavaju vašem tijelu i vašem životnom stilu. Bez obzira na karakteristike vašeg tijela, mogućih zdravstvenih posebnosti i toga dijelite li krevet s nekim ili u njemu vladate sami, madrac mora vama pružati podršku - a ne obrnuto! U trenutku kada se vi počnete prilagođavati madracu - koliko god je to moguće - definitivno je vrijeme za njegovu zamjenu ili za privremeno poboljšanje pomoću nadmadraca ili podloge za krevet.

Kvalitetni madraci i ležajevi su najbolji par

Budući da je madrac dio ležaja, prije njegove kupnje više je nego smisleno proučiti karakteristike vašeg ležaja - njegove dimenzije, materijal, boju. Neki kreveti, poput tzv. boxspringa, sadrže madrac već unutar cijelog ležaja.

Koji madrac odabrati?

Najmanje problema je s određivanjem dimenzije, više ih stvara pitanje, da li odabrati klasični ležaj, lateks ležaj, ortopedski, s džepićastim oprugama ili madrac od memorijske pjene? Da li ležaj ima jednozonsku ili višezonsku jezgru? Od kojeg materijala treba biti i koliko tvrd? Da li treba imati skidivu navlaku ili ne? Što s nadmadracem - treba li biti uz to? Koji proizvođač madraca je najkvalitetniji? Postoje li slovenski? Kako najbrže i najsigurnije doći do svog novog? Bi li prije kupnje proučili online forum o madracima ili radije nazvali za savjet najboljeg online trgovca namještajem?

Koja je idealna tvrdoća madraca?

Madraci i ležajevi se razlikuju i po tvrdoći. Koja je najbolja? Meka, tvrda ili srednje tvrda? Univerzalnog odgovora na to pitanje nema, ali postoje stručne smjernice koje će olakšati izbor i pomoći vam da odaberete udobnost koju ste tražili.

Stupanj tvrdoće označava se slovom H. Oznaka H1 označava mekani ležaj, H2 je srednje tvrd, H3 kompaktan ili tvrd ležaj. Mekani madrac se - ako nema drugih problema ili zahtjeva - preporučuje osobama koje imaju najviše do 70 kilograma, srednje onima koji imaju manje od 90 kilograma, a težim od toga preporučuje se tvrđi.

Izbor madraca također ovisi o načinu spavanja

Način pojedinčevog spavanja je uz njegovu tjelesnu težinu i visinu ključni faktor pri odabiru odgovarajuće spavaće podloge. Netko tko više vremena spava na trbuhu, ne bi trebao imati mekani ležaj. U lumbalnom dijelu jezgra madraca se može saviti tako da uzrokuje bolove u kralježnici. Za onog tko više vremena spava na boku, smisleno je mekši ležaj, da ga takav obujmi i pruži podršku, kako ne bi došlo do bolova u kukovima ili nelagode zbog ukočenih ruku.

Jednozonska ili višezonska jezgra?

Kakva je uopće razlika između jednog i drugog? Zbog ergonomskog prilagođavanja tijelu, jezgra ležaja može biti podijeljena na više područja ili zona, koje pojedinačno podupiru dijelove tijela ovisno o različitom opterećenju i različitih su tvrdoća - na primjer, petozonska ima pet različitih zona. Tipično za opruge u pojedinoj zoni je da su iste tvrdoće.

Odraslima se definitivno preporučuje madrac s višezonskom jezgrom, jer je samo tako osigurana dovoljna podrška vašeg tijela, dok višezonski ležaj nije smislen za djecu, jer imaju određeno vrijeme rasta lumbalni dio samo u jednom dijelu ležaja. Tijekom prelaska u tinejdžersku dob, ako ne i ranije, dobro je razmisliti o zamjeni jednozonskog ležaja za višezonski.

Glavna modela madraca:

Bonnell ili s džepićastim oprugama Postoje dva osnovna tipa madraca, i to s tzv. bonnell i s džepićastim oprugama. Zajedničko im je opružanje, ali se razlikuju po različitim pjena i materijalima te načinu raspodjele težine.

Glavna značajka tzv. bonnell opružanja je da imaju u sredini manji promjer nego na oba kraja, međusobno su povezane okruglim spiralama. To im omogućuje da se težina na njima rasporedi ravnomjerno. Poznate su po dobrom omjeru kvalitete i cijene, istodobno su izuzetno prozračne, izdržljive i jednostavno prenosive. Najpoznatiji su način opružanja, koji se može pohvaliti dugim vijekom trajanja.

Za džepićaste opruge je karakteristično da više nego dobro podupiru tijelo, istodobno pružajući udoban i kvalitetan san. Za razliku od tradicionalnog Bonnell opružanja, džepićasto opružanje je međusobno potpuno neovisno, što omogućava još bolje prilagođavanje tijelu i točkovnu raspodjelu težine. Džepićasto opružanje djeluje tako što se aktiviraju samo one opruge na koje se vrši pritisak, što znači da se na takvom madracu ne osjeća kretanje partnera i/ili djece. Ključ za dugotrajnost takvog ležaja je kvalitetan izbor pjene.

Kraljevstvo madraca

Postoje različite vrste madraca. Najpoznatije i najpopularnije kategoriziramo u pet kategorija:

1. Klasične

2. Ortopedske

3. Džepičaste

4. Lateks

5. Memorijska pjena

Klasični madrac

Klasični, ili tzv. bonnell madrac, označava madrac s opružnim jezgrom. Opruge klasičnih madraca su međusobno povezane spiralnom žicom tako da tvore čvrsto jezgro, koje se osjeća kao nešto tvrđi ležaj. Pogodni su uglavnom za ljude koji preferiraju tvrđi ležaj, a istovremeno traže rješenje po povoljnijoj cijeni. Bonnell opružje je prikladno za ljude koji većinu vremena spavaju na trbuhu.

Ortopedski madrac

Ortopedski madrac je opći izraz za ležaj napravljen tako da tijelu pruža odgovarajuću potporu smanjujući pritisak na točkama gdje se tijelo dodiruje s ležajem. Težina tijela se na takvom madracu ravnomjerno raspoređuje po cijelom ležaju - posebno u području vrata, kralježnice i bokova, koji su često tijekom spavanja središta boli. Dostupni su uglavnom za ljude koji pate od bolova, osobe koje se oporavljaju od ozljeda, starije osobe, sportaše ili svakoga tko treba odgovarajuću potporu.

Džepičasti madrac

Džepičasti madrac ima unutar sebe sustav s džepičastim opružjem. To je velika prednost jer takav madrac može pružiti dobru potporu tijelu. Dostupni su u različitim stupnjevima tvrdoće i materijalima. Neki sadrže i mikrooprugice koje se zbog svoje malene veličine još bolje prilagođavaju tijelu pojedinca. Osnovni modeli džepičastih madraca imaju oko opružja poliuretansku pjenu, a posebniji modeli lateks, memorijalnu, elastičnu ili HR-pjenu. Neki madraci s džepičastim opružjem mogu imati i gornji sloj od kokosovih vlakana, što dodatno povećava prestiž prirodnosti i poboljšava udobnost spavanja.

Lateks madrac

Ima jezgru od džepičastog opružja, oko koje je lateks i ponekad neka druga vrsta pjene. Lateks je sastavni dio smole drveta kaučuka. Lateks osigurava prozračnost, sprječava pregrijavanje tijela, ne uzrokuje dekubitus, antibakterijski je i otporan na grinje. Posebno se preporučuje alergičarima. Budući da lateks veže vlagu na sebe, ne preporučuje se onima koji imaju povišenu razinu vlage u prostoru.

Madrac od memorijalne pjene

Spavaća podloga od memorijalne pjene ima jezgru od džepičastog opružja, oko koje je memorijalna pjena ili kombinacija memorijalne i neke druge pjene. Memorijalna pjena obavija tijelo i grije ga, stoga se preporučuje svima koji su noću hladni. Madraci od memorijalne pjene dostupni su u tri različite tvrdoće i odličan su izbor za sve koji imaju problema s kralježnicom, kukovima i vratom.

Noću vam je hladno ili vruće?

Ako ste među onima kojima je noću hladno, ovaj problem možete riješiti kupnjom ležaja od memorijalne pjene, jer je to materijal koji izuzetno dobro zadržava toplinu.

Ako ste pak među onima kojima je vruće čak i tijekom spavanja, odgovarat će vam madraci od lateks materijala ili hladno valjane pjene.

U slučaju da niste ni na strani onih koji su vrući, ni na strani onih koji su hladni, izbor tipa madraca treba prilagoditi karakteristikama vašeg tijela i vašem životnom stilu.

Vrijeme je za zamjenu?

Budući da u krevetu provodimo otprilike trećinu našeg života, preporučljivo je zamijeniti madrac svakih sedam do devet godina. Osam godina je prosječno vrijeme u kojem se madrac istroši, što smanjuje kvalitetu i dubinu sna. Uvijek je dobro razmisliti o zamjeni spavaće podloge i pri različitim promjenama - tjelesna težina, navike spavanja, selidba ili promjena kreveta.

Probudite se odmoreni!

Pobrinite se da se probudite odmorni i nasmijani. Kvalitetni madraci i ležišta su svakako jedan od ključnih razloga za dobar san, a na vama je da na vrijeme odete u krevet. U prvoj online trgovini namještaja u Sloveniji možete kupiti svoj novi madrac i putem interneta, jer imamo široku ponudu madraca. Stručno osoblje će vam biti na raspolaganju i besplatno će vam savjetovati te zajedno s vama pronaći najbolje rješenje za spavanje. Uvijek ih za ideju, savjet ili mišljenje nazovite telefonom (099 35 71 680) ili im pišite na e-mail: (info@furnitura.hr) Priuštite si vrhunski madrac koji će vas odvesti u slatke snove.

Najniža cijena

Najniža cijenaUštedite, jer za sav namještaj garantiramo najnižu cijenu u Hrvatskoj.

Dostava već od 6,50 €

Dostava već od 6,50 €na cijelu narudžbu ili besplatna za narudžbe iznad 650,00 €.

100% sigurnost

100% sigurnostProizvod možete vratiti u roku 15 dana od primitka pošiljke.

Stručno savjetovanje

Stručno savjetovanjeLjubazno i stručno savjetovanje pri svakom koraku Vaše kupnje.