Cart0Item(s)

Vaša košarica je prazna.

Product was successfully added to your shopping cart.

Politika zaštite osobnih podataka

Zahvaljujemo vam se na posjeti naše web stranice. Zaštita vaših osobnih podataka nam je jako bitna, stoga vam jamčimo vaše pravo, da sami odlučujete o korištenju vaših osobnih podataka. Politika zaštite osobnih podataka odnosi se na prikupljanje, pohranjivanje te obradu osobnih podataka, koje upravitelj prikuplja od korisnika.

 

SADRŽAJ

 1. Upravitelj osobnih podataka i kontaktni podaci
 2. Koje osobne podatke obrađujemo
 3. Pravne osnove za obradu osobnih podataka
 4. Svrha obrade osobnih podataka
 5. Koliko dugo pohranjujemo vaše osobne podatke i što se dogodi s njima kasnije
 6. Dobrovoljnost posredovanja podataka i posljedice neposredovanja
 7. Tko ima dostupnost vašim osobnim podacima
 8. Koja prava imate u vezi osobnih podataka, kako možete opozvati pristanak za obradu te koje su posljedice opoziva
 9. Postupak ostvarivanja prava
 10. Kolačići

 

Upravitelj osobnih podataka i kontaktni podaci

Ta politika vrijedi za obradu (upotrebu) svih osobnih podataka, koje provodi tvrtka Furnitura d.o.o. (upravitelj) ili koje se provode u ime upravitelja.

Podaci o upravitelju:
FURNITURA d.o.o.
Plemljeva ulica 2
1210 Ljubljana Šentvid
Matični broj: 3727556000
Telefon: 01 800 03 39
E-pošta: info@furnitura.hr

Ovlaštena osoba u vezi zaštite osobnih podataka, dostupna vam je na info@furnitura.hr.

 

Koje osobne podatke obrađujemo

Pridobljeni podaci, koje pohranjuje upravitelj zbirke osobnih podataka:

 • Podaci o identitetu: ime, prezime, e-mail adresa. Podaci o identiteti poslovnih koristnika također uključuju naziv tvrtke i porezni broj odnosno PDV. Također zadržavamo i broj obveznika PDV-a za fizičke osobe koje djeluju kao porezni obveznici. Te podatke možete pregledati i urediti putem izbornika Moj račun.
 • Podatci koje trebamo za ispunjenje ugovora i dostavu kupljenog proizvoda (telefonski broj, adresa za dostavu, adresa za naplatu, predmet kupnje, cijena, način plaćanja, datum plaćanja, informacije o reklamacijama, podaci o izdanom računu, podatke o plaćanju).
 • Informacije o korištenju naših web stranica (klikovi na linkove, potrošeno vrijeme, zadnji pregledani artikli) te informacije o odazivu na našu e-poštu (ako je poruka otvorena, na koje linkove ste kliknuli);
 • Prethodni upiti.
 • Tehnički podatci: radi osiguranja sigurnosti i dokazivanja, IP adrese se prikupljaju prilikom dodjele ugovora. Također prikupljamo informacije o operativnom sustavu, pregledniku, mjestu vašeg uređaja, vrsti uređaja s kojom pristupate našoj web stranici i slično. Na početku posjeta pojedinom korisniku dodjeljuje se kolačić sesije za identifikaciju i praćenje košarice za kupnju. Furnitura d.o.o. također može pohraniti i druge kolačiće na korisničkom računalu, kao što je korisnički ID u šifriranom formatu (kako bi se identificirao korisnik pri sljedećem posjetu) i kolačiće Google Analyticsa (analiza posjeta web stranici). Kolačići sesije pohranjeni su u memoriji poslužitelja samo tijekom trajanja posjete i brišu se nakon sat vremena neaktivnosti, a trajni kolačići se pohranjuju na računalu posjetitelja dvije godine, a zatim postaju neaktivni.

 

 

Pravne osnove za obradu osobnih podataka

Vaše osobne podatke možemo obraditi na sljedećim pravnim osnovama:

 • kada je to potrebno radi ispunjavanja naših zakonskih obveza (npr. izdavanje računa za kupljenu robu);
 • pri obradi vaših osobnih podataka neophodno je za zaključivanje i izvršenje ugovora koji ste sklopili s nama ili zato što ste nas htjeli ponudu;
 • kada ste obradu vaših osobnih podataka odobrili za određenu svrhu obrade, na koju uvijek imate pravo otkazati pristanak (na primjer, za prilagođeno obavještavanje o našoj ponudbi, koja temelji na oblikovanju profila.);
 • kada imamo legitiman interes za obradu vaših osobnih podataka (primjer bi mogao biti: kad vam pošaljemo e-poštu ako ste napustili košaricu za kupnju na našoj web stranici bez dovršetka kupnje).

 

 

Svrha obrade osobnih podataka

Vaše osobne podatke možemo koristiti za jednu ili više sljedećih svrha:

 • komuniciranje s vama u vezi s pružanjem naših usluga i odgovaranjem na vaše upite;
 • sklapanje ugovora i ispunjavanje obveza koje proizlaze iz sklopljenog ugovora;
 • marketinška komunikacija (slanje e-pošte, redovne pošte i SMS poruka);
 • tržišna komunikacija na temelju personaliziranih odnosno individualiziranih ponuda i poruka, stvaranje korisničkih profila odnosno razvrstavanje u grupacije, od kojih svaka može primiti tržišnu komunikaciju s različitim sadržajima. Prilikom oblikovanja profila pratimo aktivnosti pojedinaca (kao npr. vrijeme koje pojedinac potroši na određeni sadržaj, koji sadržaji ga interesiraju, otvaranje e-pošte) te učestalost i vrijednost prošlih kupnji;
 • za provedbu bilo kakvih pravnih zahtjeva i riješavanja sporova;
 • za statističku analizu prodaje naših proizvoda i korištenje naših web stranica;
 • prikazivanje prilagođenih oglasa na oglašivačkim platformama (Google i Facebook).
 • Ako ćete komunicirati s nama putem bilo koje društvene mreže, upotrijebit ćemo vaše podatke kako bismo vam pružali marketinške poruke putem iste društvene mreže, u skladu s uvjetima i dozvolama, koje se odobrili upravitelju društvene mreže.

 

Koliko dugo pohranjujemo vaše osobne podatke i što se dogodi s njima kasnije

Osobne podatke obrađujemo na temelju vašeg pristanka, pohranjujemo ih trajno odnosno do opoziva suglasnosti s vaše strane.

Podatke o izdanim računima pohranujemo 10 godina od izdavanja.

Podatke potrebne za sklapanje i izvršenje ugovora između vas i nas, pohranjujemo 5 godina od završetka ugovora (isporuke robe).

Nakon datuma isteka, vaši se osobni podaci učinkovito brišu ili anonimiziraju, što znači da ih obrađujemo na takav način, da više ne mogu biti povezani s vama niti vam se mogu pripisati.

 

Dobrovoljnost posredovanja podataka i posljedice neposredovanja

Davanje osobnih podataka je dobrovoljno. Niste nam dužni pružiti osobne podatke, ali ako ih ne pružite, ne možete primati određenih usluga ili sklopiti ugovor s nama. Koji su ti podaci, da njihovo neposredovanje rezultira navedenim posljedicama, ukazati ćemo svaki put kada ćemo od vas dobiti vaše osobne podatke.

 

Tko ima dostupnost vašim osobnim podacima

Vaše osobne podatke ne prosljeđujemo niti dajemo informacije o njima trećim osobama (izvan tvrtke Furnitura d.o.o., osim onima koji imaju sklopljeni pismeni ugovor s nama, da obavljaju određene poslove vezane za obradu podataka i koji su dužni pridržavati se zakona koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podataka (tzv. ugovorni obrađivači). Ugovorni obrađivači kojima pružamo osobne podatke su:

 • pružatelji marketinških usluga;
 • izvođači usluga isporuke;
 • davatelji usluga slanja e-pošte;
 • davatelji slanja SMS poruka;
 • računovodstveni servis.

Ugovorni obrađivači mogu osobne podatke obrađivati samo u okviru naših uputa i ne smiju obrađivati osobne podatke u svoje svrhe. Obvezni su, zajedno sa svojim zaposlenicima, štititi povjerljivost vaših osobnih podataka.

Ugovorni obrađivači osobnih podataka ne prenose u treće zemlje (izvan zemalja članica Europske ekonomske zone - to su članice EU te Island, Norveška i Lihtenštajn).

Upravitelj može posredovati osobne podatke digitalnim platformama za oglašavanje (Google, Facebook, LinkedIn itd.) te koristiti njihove kolačiće koji omogućuju upravitelju, da stvori preciznije segmente, prikazivanja ciljanih oglasa te ponovno trženje. Time korisnik dobiva relevantnije oglase na tim platformama od strane upravitelja. U tom slučaju, može biti količina podataka s ugovornim obrađivačem iznesena izvan EU.

 

Koja prava imate u vezi osobnih podataka, kako možete opozvati pristanak za obradu te koje su posljedice opoziva

Vezano na vaše osobne podatke imate sljedeća prava:

 • da od nas zatražite u bilo koje vrijeme:
  • potvrdu, obrađujemo li vaše osobne podatke;
  • pristup osobnim podacima i sljedeće informacije: svrha obrade; vrste osobnih podataka; korisnike ili kategorije korisnika kojima su otkriveni ili će biti otkriveni osobni podaci, posebno korisnike u trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama; planirano razdoblje zadržavanja osobnih podataka ili, ako to nije moguće, kriteriji koji se koriste za utvrđivanje tog razdoblja; postojanje automatiziranog donošenja odluka, uključujući oblikovanje profila i razloge za to, kao i značenje i predviđene posljedice takve obrade za vas;
  • jednu (besplatnu) kopiju vaših osobnih podataka u formatu koji ste sami naveli (ako je zahtjev podnesen elektroničkim putem, a vi ne tražite drugačije, kopija se dostavlja u elektroničkom obliku); za dodatne kopije koje tražite, možemo naplatiti razumnu naknadu, uzimajući u obzir troškove;
  • popravak netočnih osobnih podataka;
  • ograničenje obrade, kada:
   • osporavate točnost osobnih podataka, za razdoblje koje nam omogućuje provjeru točnosti osobnih podataka;
   • je obrada nazakonita i suprotstavljate se brisanju vaših osobnih podataka umjesto toga zahtjevate ograničenje njihove uporabe;
   • osobne podatke ne trebamo više za obradu, ali ih vi trebate za provođenje, provedbu ili obranu pravnih zahtjeva;
  • brisanje svih osobnih podataka (pravo na zaborav), pod uvjetom da su ispunjene predpostavke iz članka 17. opće uredbe o zaštiti podataka, a osobito kada opozovete suglasnost na obradu osobnih podataka;
  • prikazivanje osobnih podataka u strukturiranom, široko upotrebljavanom i strojno čitljivom obliku, s pravom za prijenos tih podataka drugom upravitelju, ne da bi vas mi na to sprječavali;
  • ukidanje korištenja osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga, uključujući s oblikovanjem profila;
  • da za vas ne vrijedi odluka, koja temelji isključivo na automatiziranoj obradi, ukljuĉujući oblikovanje profila ako su ispunjene pretpostavke iz članka 22. opće uredbe o zaštiti podataka
 • pravo, da protiv nas podnijete žalbu povjereniku za informiranje, ako smatrate da obrada osobnih podataka krši opću politiku o zaštiti podataka.

Upravitelj će vašu želju za opoziv uzeti u obzir te najkasnije u roku od 15 dana, dosljedno urediti opoziv pristanka u svrhu obrade osobnih podataka.

 

Postupak ostvarivanja prava

Zahtjeve u vezi s ostvarivanjem prava u vezi s osobnim podacima možete uputiti pismenim putem na bilo koji kontakt, koji je naveden pri vrhu ovog dokumenta pod Upravitelj osobnih podataka i kontaktim podacima.

U svrhu pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava vezanih uz osobne podatke, možemo od vas zatražiti dodatne podatke, a zahtjev možemo odbiti jedinu ako dokažemo, da vas ne možemo pouzdano identificirati.

Na vaš zahtjev s kojim ostvarujete vaša prava u vezi s osobnim podacima moramo odgovoriti bez nepotrebnog kašnjenja i najkasnije mjesec dana nakon primitka vašeg zahtjeva.

 

Kolačići

Furnitura.hr upotrebljava kolačiće. Kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšanja Vašeg iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, kolačiće (cookies).

Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ treba nam vaša privola.

Koje vrste kolačića upotrebljavamo

Obavezni kolačići
Kolačići koji su nužno potrebni za rad naše internetske trgovine. Ovi se kolačići upotrebljavaju za uspostavljanje korisničke sesije, tehničko djelovanje hitnih usluga (čavrljanje uživo) i za ubrzavanje učitavanja internetske trgovine.

Analitički kolačići
Kolačići koji se upotrebljavaju za prikupljanje podataka o upotrebi naše stranice. Informacije koje se prikupljaju putem kolačića:

 • vrsta i verzija uređaja i operacijskog sustava,
 • vrsta i verzija internetskog preglednika
 • razlučivost zaslona
 • pregledane stranice
 • lokacija posjetitelja web-stranice.

Kolačići za oglašavanje
Primarna svrha kolačića za oglašavanje jest izrada oglasa po mjeri korisnika. Na našoj web-stranici upotrebljavamo Facebook i Google DoubleClick kolačiće za oglašavanje.

Popis kolačića korištenih na Furnitura.hr

Vir piškotkov Ime piškotkov Tip piškotkov Namen
Spletna stran frontend
frontend_cid
Obvezni Uspostavljanje korisničke sesije. Sadrži nasumični ID koji omogućava identifikaciju korisnika kao gosta ili prijavljenog korisnika. Trajanje 1 sat.
Web stranica external_no_cache Obavezni Tehnički kolačić koji bilježi je li dopušteno privremeno spremanje stranice.
Spletna stran cookieControlPrefs
cookieControl
Obavezni Prikaz obavijesti o kolačićima i spremanje postavki kolačića za pojedinačne korisnike.
Spletna stran _vwo_uuid_v2
Analitički Kolačić povezan s platformom Visual Website Optimiser. Kolačić osigurava da posjetitelj uvijek vidi istu verziju stranice. Upotrebljava se za mjerenje izvedbe različitih verzija stranice.
Google Analytics _utma
_utmb
_utmc
_utmt
_utmz
_ga
Analitički Kolačići se upotrebljavaju za prikupljanje podataka o upotrebi naše stranice. Podaci se prikupljaju anonimno. Prikupljene podatke upotrebljavamo isključivo za poboljšanje korisničkog iskustva.
Google DoubleClick IDE Oglašavanje Kolačići upotrebljavaju Google DoubleClick za nadziranje i izvještavanje o radnjama korisnika web-stranice nakon pregleda ili klika na oglas. Upotrebljava se za mjerenje učinkovitosti oglasa i prikazivanje ciljanih oglasa korisniku.
Facebook _fbp
fr
tr
Oglašavanje Facebook upotrebljava kolačiće za praćenje korisnika u reklamne svrhe kada posjećuju stranicu.
tawk.to (live chat) __tawkuuid
TawkConnectionTime
TawkWindowName
ss
twk_5bc844dfb9993f2ada1498d5
Obavezni Kolačići koji su potrebni za funkcioniranje razgovora uživo. Potrebni su nam za povezivanje razgovora tijekom čavrljanja kako bismo pružili bolju uslugu.
Onesignal
tawk.to
smind.si
__cfduid Obavezni Kolačić povezan s upotrebom rješenja CloudFlare i upotrebljava se za ubrzavanje učitavanja stranica. Ne sadrži nikakvu identifikaciju korisnika.

Onemogućavanje kolačića

Korisnici se mogu odlučiti žele li dopustiti korištenje kolačića i koje kolačiće žele omogućiti. Postavke kolačića mogu korisnici kontrolirati i mijenjati u svom internetskom pregledniku. Za više informacija i postavkama kolačića za različite preglednike, možete pronaći na sljedećim linkovima:

 

Blokiranje svih kolačića će onemogućiti ispravno djelovanje internetne stranice Furnitura.hr.