Ljeto je period koji između ostalog jedva čekamo zbog sezone piknika, koji se iz dana u dan sele iz vrta u vrt!

Ugodna sunčana klima, prekrasan vrtni ambijent u zagrljaju doma i dobro društvo dio su formule svakog piknika koji ostaje u sjećanju dugo nakon što prođe. Osim izvrsnog umijeća kuharskog majstora, iznimno je važno kakvu opremu za roštilj imamo te koliko funkcionalno i udobno uspijevamo pripremiti prostor za druženje na otvorenom, bilo da se radi o vrtu, terasi ili balkonu.

img alt=

Kako organizirati najbolji piknik?

Najbolji piknici zahtjevaju poprilično priprema, posebno ako želimo da svi budu zatovoljni – i domaćin i gosti. Glavne točke tj pitanja organizacije su najčešće:

1. Gdje imati piknik? Na vrtu, terasi, balkonu ili negdje drugo?

2. Koliko će ljudi biti pozvano? Mnogo toga ovisi o tome. Veći broj gostiju povećava kompleksnost organizacije u smislu prostora, pripreme hrane i broja onih koji su uključeni u njenu pripremu.

3. Kakvu hranu pripremiti da zadovolji sve ukuse i prehrambene navike? U zadnje vrijeme osim klasičnog mesnog roštilja, na piknicima se peku i drugi gurmanski specijaliteti - povrće, sir, tofu, riba, pa čak i voće.

img alt=

Šta na pikniku ne smije nedostajati?

Osim udobnosti za goste, koja uključuje udobnu vrtnu opremu s ležaljkama ili klasičnom vrtnom garniturom, potrebno je razmišljati i o svim ostalim bitnim detaljima. Primjerice tu su razgradivi pribor za jelo, papirnati tanjuri, čaše, salvete i papirnate slamke, a ne smijemo zaboraviti da za dobar piknik nije svejedno ni kakvu opremu i pribor koristi kuhar roštilja. Također je dobro znati da su za pečenje na otvorenom još uvijek najtraženiji i cijenjeni pribor od lijevanog željeza i grill ploče te Fe ploče, za koje je karakteristično da su izrađene od vatrostalne kotlovske pločevine.

img alt=

Najbolja hrana je napravljena na vatri

Kažu da se najbolja, najukusnija i najzdravija hrana pripremljena na vatri. To je već bilo poznato našim precima prije više od 400.000 godina. Zato roštilj piknik spaja drevnu i modernu pripremu hrane, što ponekad može biti dobra izlika za još jedan piknik, a to svakako niko neće odbiti.

Budući da na tržištu postoji mnogo verzija roštilja, dobro je prije kupnje svog „najboljeg vrtnog prijatelja“ razmisliti kakav roštilj želite – plinski ili na drveni ugljen? Ako ne znate koji i zašto, možete pročitati neke od naših dodatnih savjeta koji će vam zasigurno pomoći pronaći najbolje rješenje.

Plinski roštilji su odličan izbor iz više razloga

Plinski roštilji su zaista hvalevrijedan alat jer su zbog svoje mobilnosti iznimno praktični. U usporedbi s pečenjem u vanjskom kaminu ili na otvorenoj vatri, plinski roštilj omogućuje kvalitetno druženje i pripremu jela, i kada nam to vrijemenske prilike ne olakšavaju.

Dostupni su u raznim oblicima i kombinacijama: stolni, samostojeći, sa kuhalom, lijevano željeznom ili Fe pločom za kuhanje, dva kuhala, dvije ploče za kuhanje ili dva plamenika i poklopcem - kvalitetnih izbora je mnogo!

img alt=

Bez udobnosti vrtnih garnitura i ležaljki piknik ne ide

Kad kažemo piknik, obično prvo pomislimo na hranu, a zatim na druženje i opuštanje. Kako bi se društvo moglo zaista udobno smjestiti na piknik i još više se opustiti nakon jela, važno je da prostor bude razumno, praktično i lijepo namješten. Kompletno rješenje za svaki vrt ili terasu je pomno odabrana vrtna garnitura. Dostupna su rješenja za manje i veće vanjske prostore kako bi svatko mogao pronaći ono pravo za sebe i svoje potrebe.

Udobnost vrtne ležaljke osigurava potpuno opuštanje s omiljenim pićem u ruci u ugodnom ambijentu. Dobro je ako je barem jedna prisutan u prostoru za piknik tako da je moguć samo kraljevski užitak.

img alt=

Na pikniku nikada ne zaboravljajte na sebe!

Kada ste organizator ili domaćin piknika upravi vi, ne radite grešku mnogih da u toku zabave zaboravite na sebe. Iako ste zaposleni sa pripremom hrane, pečenjem i služenjem, uzmite si i vrijeme za sebe. U miru razgovarajte i pojedite svoj obrok, ili si sakupite energiju kratkim odmorom na ležaljci. U većini slučajeva pravi užitak za piknik u našoj organizaciji i provedbi omogućuje nam priprema dobre opreme, pribora te hrane i pića. Ako je potrebno, bez oklijevanja zatražite pomoć – još je bolje preventivno odrediti svog grill pomoćnika!

Iskoristite popust do kraja Lipnja

Do kraja Lipnja su izabrani modeli roštilja sniženi 10 posto! Požurite sa kupnjom svoga i počnite još veselije sa svjom piknik sezonom!

img alt=

Izvrsna kupnja pribora za piknik sigurno i brzo preko interneta

Kupnju opreme za roštilj, vrt i drugog namještaja uvijek možete pouzdano, sigurno i brzo obaviti iz kućne udobnosti na web stranici Salona namještaja Furnitura, gdje ćemo Vas savjetovati telefonom ili po mailu.

Naša prednost su zajamčeno najniže cijene, te kvaliteta koja zbog toga ne ispašta! Najveća potvrda da radimo dobro su zadovoljni kupci koji nam se uvijek rado vraćaju.

img alt=

Uvijek nam se možete obratiti za odgovore, savjete, mišljenja i ideje kada je u pitanju uređenje doma, ureda, vrta ili terase. Naši stručno osposobljeni savjetnici rado će pronaći najbolje rješenje za Vas! Možete nas kontaktirati putem kontakt obrasca, ili nam možete pisati na e-mail adresu: info@furnitura.hr ili nas nazvati na 099 357 1680.

Sada s vatrom u očima po novi roštilj - i neka sezona piknika počne glasno i ukusno!