Činjenica je da internetska kupovina postaje sve popularnija. Rijetko tko od vas još nije uspio kupiti bar jedan proizvod ili uslugu na daljinu. Razlozi za sumnju mogu biti različiti, ali jedan je svakako taj da možda nemate dovoljno povjerenja u online kupnju. Ali ako nešto ne pokušamo sami, ne možemo imati mišljenje o tome. Velika većina, međutim, dobro je svjesna da kupnja putem interneta može biti potpuno sigurna, a nudi i mnoge druge pogodnosti, kao što su brža, povoljnija i praktičnija kupnja, veći izbor.

Dobro informirani ljudi se sve više odlučuju i za online kupnju namještaja, što se nekima unaprijed može na prvi pogled učiniti kao udarac u mrak. Ali ovo je daleko od istine. Naravno, treba paziti da takve proizvode kupujete u provjerenim i specijaliziranim trgovinama. Kupnjom namještaja i ostalih elemenata za dom na internetu štedite puno vremena i novca tijekom renoviranja doma, kao i energiju koju biste inače izgubili u fizičkim trgovinama.

Ali to ne znači da je za kupnju sjajnog komada potreban samo jedan klik. Naš profesionalni i iskusni tim iz Furniture pripremio je nekoliko sjajnih savjeta koji rade s dokazanim uspjehom.

Barem dva puta izmjerite prostor koji opremate prije naručivanja

Pri kupnji namještaja preko interneta morate se prije svega pridržavati strogog principa mjeri barem dvaput pa tek onda naruči. Morate biti svjesni da slikovni materijal u online galerijama trgovina namještaja može dati potpuno drugačiji dojam o veličini odabranog komada. Obratite posebnu pozornost na one proizvode koji nemaju određene dimenzije navedene u opisima. Trebali biste izbjegavati takve proizvode u širokom krugu.


Također obratite veliku pozornost na razvlačenje ili podesive dijelove, kao što su stolovi i sofe na razvlačenje. Morate imati dovoljno prostora čak i kada je takav komad maksimalno rastegnut. A ako niste potpuno sigurni u mjere, možete se obratiti prodavaču ili proizvođaču – putem e-maila ili telefonskog poziva. Time se uspješno izbjegavaju dodatni radovi kao i troškovi povrata ili zamjene odabranog proizvoda.


Pri biranju većeg namještaja imajte u mislima širinu vrata

Prilikom odabira malo većeg namještaja na internetu, poput trosjeda, ormara, kreveta, ne zaboravite provjeriti jesu li unutarnja i ulazna vrata dovoljno široka da se odabrani namještaj jednostavno unese u stan.

Stubište ili hodnik također moraju biti dovoljno široki. Naime, vrlo često se srećemo sa neugodnim situacijama u preuskim dijelovima doma.

Namještaj po mjeri kupujte uz stručne savjete

Iako se o prednostima online kupovine stalno piše i govori, možda bi bilo puno bolje kupiti neke komade uz razgovor i savjetovanje sa prodavačima iz online trgovina. Posebno imamo na umu složenije proizvode, kao što su kuhinje po mjeri. Prilikom odabira takvih proizvoda, stručno prodajno osoblje može vam pomoći da puno bolje živite. Primjerice, mnogi dobro opremljeni saloni namještaja nude i 3D crteže, što će vam omogućiti puno lakše i bolje izvođenje na licu mjesta.a ako niste u mogućnosti fizički doći,stručno osoblje će vam pomoći i putem emaila ili telefona.

Prodavače zamolite zadodatne fotografije namještaja

Međutim, neki komadi namještaja, poput okvira za krevete, stolice za blagovanje, lako se mogu kupiti na daljinu. Kod ove vrste proizvoda i sama fotografija vrlo brzo nam govori kako će sve izgledati uživo. Ukoliko nemate vremena za posjet fizičkom salonu, možete zatražiti od prodavača e-mailom ili telefonom neki dodatni slikovni materijal.

Prije kupnje provjerite reputaciju i ugled prodavača

Broj internetskih trgovina namještaja prilično je velik jer je internetsku trgovinu prilično lako postaviti. Početnici često nude iznimno niske cijene za pojedine proizvode jer žele dobiti svoje mjesto na tržištu. Ipak, niska cijena ne znači dobro iskustvo kupovine. U praksi se to pokazuje, na primjer, u isporuci ili montaži proizvoda.

Prije kupnje odabranog namještaja uvijek je obavezno provjeriti reputaciju prodavača – profesionalnost, iskustvo, koliko je dugo prisutan na tržištu, reference, mišljenje kupaca

--

Želite li dobiti još učinkovitije savjete za kupnju namještaja i, naravno, ako želite kupiti visokokvalitetne proizvode, u tome će vam pomoći naš vrhunski tim. Uvijek smo dostupni kontakt forme i e-maila info@furnitura.hr ili nas nazovite preko telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom!