Toplina blagdanskog doma je nešto što volimo opjevati i nešto što svi želimo, ali nije nešto što uzimamo zdravo za gotovo.

Ugodna atmosfera, harmonija međuljudskih odnosa, uredne i brižno uređene prostorije, opojni mirisi blagdanskih dobrota i onaj osjećaj zadovoljstva u srcu - sve to zahtijeva našu suradnju i djelovanje da bi se ostvarilo. Svaki dan, ne samo za blagdane, može biti prilika da uljepšamo životnu okolinu i da se provedemo dobro, ako ne i najbolje. Sloga u domu u najširem smislu je najljepši dar koji si možemo pokloniti na početku nove godine.

img alt=

Gdje počinje harmonija?

Jedni kažu da se sklad gradi izvana prema unutra, a drugi tvrde suprotno. U stvarnosti je svejedno, glavno je da smo spremni sami sukreirati sklad u domu. Za zaljubljenike u lijep i uredan dom svakako je najlakše krenuti izvana, što i vama preporučamo. Naime, gradeći vanjski sklad koji nosi usklađen dom, moguće je i urediti situaciju iznutra jer blagdansko uređenje doma donosi i vrijeme za povezivanje članova obitelji ili prijatelja, usklađivanje različitih pogleda, ali i svojevrsnu meditaciju, što se često događa sama od sebe tijekom pospremanja, čišćenja i uređenja doma.

Dva savjeta za blagdansko uređenje doma

Ukusi su različiti, čak i kada je uređenje doma u pitanju, ali neke su smjernice univerzalne. Ovdje uglavnom ovisi o dva principa. Jedan je "manje je više", a drugi je "zajednička nit".

img alt=

U svakom slučaju, dom koji pršti ukrasima, svjetlima i drugim svečanim predmetima ne može održati sklad i osjećaj mira, već unosi nemir, kaos, a time i nelagodu u obitelj. Također, nema pravog osjećaja povezanosti u kući ako dekoracije nisu usklađene jedna s drugom ili ako cjelokupni izgled kuće ne prati tzv. crvena nit. Baš kao što je shema boja važna pri odabiru pojedinog namještaja, bilo da se radi o kuhinji, dnevnom boravku, spavaćoj ili nekoj drugoj prostoriji, također je važno odabrati koju boju slijediti prije blagdanskog uređenja doma. Preporuča se odabrati do tri boje, s tim da jedna od njih bude dominantna - primjerice popularna zlatna ili crvena.

Kako svečano ukrasiti individualni prostor?

Blagdanski duh najbolje je unijeti samo u određene prostorije jer se jedino tako može izbjeći osjećaj prezasićenosti. Dakle, koju sobu ili sobe ukrasiti? Odgovor je jednostavan! One u kojima provodite najviše vremena tijekom dana. Obično je to dnevni boravak i blagovaonica, ali za djecu je to dječja soba.

img alt=

Dnevni boravak je obično i mjesto gdje stoji božićno drvce, ponekad i jaslice, pa bi to trebalo biti mjesto gdje se ipak možete zabaviti ukrašavanjem ili preuređivanjem prostorije za blagdanske potrebe. Stolić možete uljepšati novogodišnjom ikebanom, na zavjese možete ugraditi zanimljivu LED rasvjetu – ako je imate – a na sofu postaviti tematske jastuke sa zimskim motivima. U dnevnoj sobi ne zaboravite odvojiti malo mjesta za sve darove koje će vaši dobri partneri pripremiti za svoje najmilije, kao i za sve one kojima ćete vi biti darivani.

U blagovaonici neka uvijek budu dostupne salvete sa svečanim motivima, a na stol možete postaviti adventski vijenac s četiri svijeće koji će vam pomoći da pratite koliko je tjedana ostalo do Božića. Zaista lijep običaj je i sijanje božićnog žita koje možete staviti na prozorsku dasku ili negdje drugdje u blagovaonici. Čak će i djeca voljeti sudjelovati u sadnji i promatrati kako raste.

img alt=

U dječjoj sobi uređenje što više prepustite djeci. Neka ispletu papirnate lančiće i objese ih na strop, izrežu papirnate pahuljice i zalijepe ih na prozore... Neka svoju sobu okite što svečanije jer će tako imati osjećaj da su viđeni i da su njihove želje ispunjene. U dječjoj sobi možete im postaviti adventski kalendar kućne izrade ili kupljeni, kako bi svečani dani bili još ispunjeniji iščekivanjem, radošću, veseljem i ugodnim iznenađenjima!

Obratite posebnu pozornost na ulaz

Budući da ulaz – bilo da se radi o kući ili stanu – predstavlja prvi kontakt s domom, ima smisla posvetiti mu posebnu pozornost. Neka članovi obitelji i posjetitelji već na ulazu vide i osjete dobrodošlicu, da su okruženi ugodnom energijom i prazničnim skladom unutar Vašeg doma. Zbog toga često na ulaznim vratima osvanu prekrasni novogodišnji vjenčići kojima ove godine možete dodati svečani natpis ili neku lijepu misao. Uopćeno, ideja kako ukrasiti ulaz ima onoliko koliko i ljudi.

img alt=

Gdje pronaći savjete i prekrasan namještaj za dom?

Iznimno kvalitetan i moderan namještaj za dom, ured i vrt možete kupiti online u svojoj internet trgovini Salona namještaja Furnitura u najkraćem mogućem roku i po super cijenama. Bez sumnje smo vrijedni povjerenja, jer smo prvi online trgovac namještajem u Sloveniji, na što smo posebno ponosni. Mnoga izvrsna rješenja za opremanje doma možete pronaći na našem redovito ažuriranom blogu, a za informacije o našoj ponudi i korisne savjete uvijek vam je na raspolaganju naš stručno osposobljeni tim koji možete nazvati na broj telefona: 099 357 1680 ili im pisati na e- adresu: info@furnitura.

img alt=

Kupnja na našoj web stranici donosi brojne prednosti, poput obročnog plaćanja bez kamata, mogućnost povrata proizvoda, česte promotivne ponude, brzu dostavu te druge atraktivne pogodnosti. I u blagdansko vrijeme bit ćemo vam nesmetano dostupni te bismo s vama voljeli pronaći najbolja i najljepša rješenja za vaš dom, posebno u ovo blagdansko vrijeme.