Konačno je proljeće u svom sjaju i sa sobom donosi sezonu piknika i drugih aktivnosti na otvorenom.

Toplina proljetnog sunca i svježina tek nikle trave savršeno se slažu s opojnim mirisima prvih piknik okupljanja! To je zaista divno vrijeme, posebno zato što se zna da će ovo veselje trajati sve do kasne jeseni. Da bi sva druženja na otvorenom bila uspješna, sada je pravo vrijeme da pregledate vašu opremu i pribor za pripremu pravog piknika i po potrebi ga dopunite. Na pikniku nitko ne smije biti gladan ili bez stolice. ;)

img alt=

Kako se pripremiti za prvi ovogodišnji piknik?

Prije nego što počnete tražiti najbolje recepte za roštilj, potrebno je provjeriti je li vam dostupno dovoljno vrtnih stolica ili klupa i stolova na kojima će svi gosti ili samo obitelj moći udobno sjediti, a onda je vrijeme - ako ga već nemate - da kupite kvalitetni roštilj koji će vam sa svojom praktičnošću i različitim mogućnostima u kulinarskom smislu pomoći u pripremi svega što želite. Ali koji roštilj ili kuhalo odabrati iz široke ponude? To je sada pitanje!

img alt=

Dakle, koji roštilj odabrati?

Među roštiljima prevladavaju tri opcije. Najpopularniji su plinski roštilji, slijede roštilji na drveni ugljen, a potom nešto manje praktični električni roštilji. Budući da svaka vrsta ima svoje prednosti i nedostatke, najbolje je odabrati onu koja odgovara vašim potrebama, zahtjevima i preferencijama.

Prednosti plinskog roštilja

Plinski roštilji toliko su popularni jer su izuzetno jednostavni za korištenje i brzo postižu željenu temperaturu prilikom kuhanja. Idealno za one koji nemaju vremena i volje za čišćenje drvenog ugljena i pepela, kojih je s obzirom na brz tempo života zapravo gotovo većina. Prilikom odabira plinskog roštilja posebnu pozornost treba obratiti na broj plamenika i njihovu snagu, jer će se na taj način moći regulirati temperatura na više dijelova roštilja, čime će priprema raznih delicija s roštilja biti istinski ugodna. vrhunski i gurmanski!

Izvrstan primjer plinskog roštilja je Gorenc plinski roštilj koji ima dva plamenika, kuhalo i noge koje olakšavaju korištenje, a male i velike kuhare sigurno će oduševiti moderni stolni plinski roštilj Lotus 51 koji ima niz naprednih značajki kao što su tzv. piezzo paljenje za jednostavno paljenje (odnosno automatsko paljenje pritiskom na tipku ili klizač), kontinuirano podesiva snaga plamenika i sposobnost grijane ploče da zadrži toplinu.

img alt=

Odabir plinskog roštilja ili štednjaka doista ovisi o potrebama pojedinca – nekima će najbolje poslužiti stolno plinsko kuhalo Eva s čak tri plamenika, nekima iznimno snažan stolni plinski roštilj s tri plamenika, a trećima plinski roštilj sa dvije ploče od lijevanog željeza - glatka i rebrasta. Konačan odabir ponajviše će ovisiti o tome kakvu hranu više volite jesti - kuhanu, pečenu, te gdje ćete najviše koristiti roštilj (u vrtu, terasi, balkonu, kampiranju...).

Roštilj na drveni ugljen stvara poseban ugođaj

Roštilji na drveni ugljen najpopularniji su među onim ljubiteljima roštilja koji vole miris i okus dima koji hrani i atmosferi na pikniku doista daje jedinstvenu dimenziju. Moguće je birati između stolnog roštilja na drveni ugljen koji se lako može ponijeti i na udaljeniji piknik ili kampiranje, a za korištenje u prirodi, u kućnom vrtu, terasi ili balkonu bit će prikladniji samostojeći roštilj na drveni ugljen koji također ima kotačiće za lakše pomicanje. Obje vrste - stolna ili samostojeća - zahvaljujući drvenom ugljenu dočarat će gotovo isti ugođaj kao logorska vatra.

img alt=

Električni roštilji rijetko su opcija

Električni roštilji najprikladniji su za manje prostorije ili balkone gdje nema dovoljno mjesta za korištenje drugih vrsta roštilja. Odlikuje ih jednostavnost korištenja jer se mogu spojiti na električnu mrežu i odmah početi s pečenjem. Ljubitelji roštilja kunu se u zaista praktične plinske roštilje za koje nije potrebna struja za rad te roštilje na drveni ugljen koji daju poseban ugođaj na pikniku.

Od kojeg materijala treba biti napravljen roštilj?

Pri kupnji vrtnog roštilja i ploča ili posuda za roštilj dobro je obratiti posebnu pozornost na materijal. Najbolji izbor su nehrđajući čelik i lijevano željezo koje odlikuje iznimna izdržljivost, otpornost i lakoća čišćenja. Oba su materijala također sigurna i prikladna za zdravo kuhanje.

img alt=

Po vrhunski plinski roštilj ili roštilj na drveni ugljen online!

Najbrži, najpovoljniji i s brojnim dodatnim pogodnostima, kvalitetan vrtni roštilj - plinski ili drveni - možete nabaviti online, i to kod nas u Furnituri, prvoj online trgovini namještajem u Sloveniji. Izuzetno smo dobro opremljen online salon i u svojoj ponudi imamo više od 25.000 proizvoda, uključujući veliki izbor raznih roštilja koji će vaše obroke na otvorenom učiniti još boljim! Osim toga, u salonu namještaja Furnitura, uz široku ponudu različitih proizvoda, cijelo vrijeme nudimo i veliki broj različitih pogodnosti kao što su: mogućnost plaćanja na rate, mogućnost povrata proizvoda u roku od 365 dana, česte promotivne ponude, brza isporuka i često besplatna dostava, detaljno besplatno savjetovanje, mogućnost 3D renderiranja nekih prostorija i štošta drugo.

Uvijek nas možete nazvati na broj telefona: 099 357 1680 ili nam pisati na e-mail adresu: info@furnitura.hr. Rado ćemo odvojiti vrijeme za Vas i pomoći Vam odabrati najbolje proizvode za pripremu piknika ili opremu za vrt, dom ili ured.

img alt=

P.S. Ne zaboravite nas pozvati na piknik! ;)