Dječja soba je najdinamičniji prostor u domu jer je istovremeno raj za igru, kućna učionica i spavaća soba. Stoga je više nego logično da je opremljena funkcionalno, maštovito i sigurno.

Naravno, dječja ili omladinska soba je i mjesto gdje ključaju dječja razigranost, mašta, veselje, radost, znatiželja, kreativnost i entuzijazam, pa ju je dobro planirati u skladu s tim.

Za koji tren bit će opet prvi rujan, nove školske i druge obveze. Bezbrižan odmor u kombinaciji s modernizacijom mladenačke ili dječje sobe osigurat će da vaš školarac – učenik, đak ili student – s većim veseljem dočeka nove obveze.

Mala promjena za veliko oduševljenje

Vaš će učenik sigurno s većim veseljem učiti i obavljati školske obveze ako njegova soba zadovolji sve njegove potrebe, a pritom prije početka nove školske godine dobije manje ili veće izmjene ili dopune. To može značiti npr. zamjenu radnog stola, radne stolice ili dječjeg ili mladenačkog kreveta ili pak samo ugradnju nekog šarenog i praktičnog dodatka koji će oživjeti i nadograditi dječju sobu.

Dječja soba ne može bez radnog stola

Djetetu je bez sumnje potreban kvalitetan radni stol za učenje i stvaranje u dječjoj sobi. Što bi trebao imati ovisi o tome koliko ima godina i što obično radi na njemu. Mlađim školarcima najbolje će poslužiti jedan od radnih stolova s nekoliko ladica za odlaganje školskog pribora, dok će starije učenike najbolje razveseliti moderan kompjuterski stol.

Primjeri tri maštovita stola za djecu i mlade

Ako ovog ljeta svog učenika namjeravate motivirati da pođe u školu s novim stolom, pogledajte sljedeća tri malo drugačija dizajna stolova koji će impresionirati svakoga:

1. Radni stol Corner je pravi izbor ako tražite zanimljivo kutno rješenje. Dostupan je u dvije boje – bijela i hrast.

2. Radni stol Kiki Joy primjer je razigranog i šarenog stola, gdje se isprepliću narančasta, žuta i tirkizna boja u kombinaciji s bojom arktičkog bora.

3. Masivni radni stol Moody odlično će izgledati u rustikalno uređenim domovima, a zbog svoje iznimne kvalitete koristit će ga i buduće generacije.

Nova stolica mora se prilagoditi djetetu

Prije kupnje nove dječje stolice važno je provjeriti njezine karakteristike. Bitno je da je u većoj mjeri ergonomski oblikovana, odnosno da se prilagođava djetetovim potrebama (visina, nasloni za ruke...) - a ne obrnuto!

Primjeri tri kvalitetne uredske stolice za djecu i mlade

Kako bismo vam olakšali odabir pravog, dajemo vam tri sjajna prijedloga:

1. Ergonomska uredska stolica Anita je visokokvalitetna tapecirana dječja radna stolica koja će pružiti maksimalnu udobnost tijekom sjedenja. Nosivost joj je do 60 kilograma.

2. Radne stolice Lili svojim bojama prekrasno uljepšavaju svaku dječju sobu. Dostupne su u roza, plavoj i zelenoj boji. Karakterizira ih metalna baza, gumirani kotači i posebna potpora u lumbalnom dijelu.

3. Udobna uredska stolica Doroty, koja je dostupna u roza i plavoj boji, oduševit će svako dijete jer je rotirajuća i podesiva po visini, a dolazi i s naslonima za ruke koji će rad za stolom učiniti još ugodnijim. Maksimalna nosivost ove stolice je 90 kilograma.

Novi dječji krevet donijet će bolji san

Djeci je potrebno dovoljno sna za normalan razvoj i dobrobit. Dubok miran san moguć je samo u kvalitetnom krevetu. U nastavku možete vidjeti tri dobra moderna prijedloga dječjih ili mladenačkih kreveta:

1. Mlađi školarci oduševit će se prekrasnim minimalističkim krevetom Klara koji ima prozore sa strane, a uključuje i ladicu ispod kreveta za odlaganje odjeće, igračaka, knjiga i ostalih sitnica.

2. Jednostavan moderni krevet Lisa moći će pratiti dijete do osamostaljenja jer je dovoljno velik, nosivosti do 120 kilograma, a pritom je klasičnog izgleda pa će pristajati lijepo u razne dječje i mladenačke sobe.

3. Kutni krevet na kat s policama Nero L savršeno će se uklopiti u dječju sobu koju dijeli dvoje djece. Riječ je o praktičnom i originalnom krevetu na kat kojeg karakterizira masivno drvo bukve, a dva kreveta su djeljiva što znači da se mogu koristiti i samostalno.

Lijepi i šareni dodaci za dječju sobu

Ponekad je potrebno samo malo da dječja soba ponovno oživi u svojoj razigranoj energiji. Razmislite kako je najbolje ukrasiti kako bi se vašem djetetu još više svidjela. Možda sa šarenom vrećom za sjedenje, novim zidnim satom sa sovama, noćnim ormarićem, praktičnom policom za knjige, simpatičnim tabureom u obliku psića ili dodatnom visećom policom? Najbolje je pitati svoje dijete za mišljenje – tako ćete dobiti najjasniji odgovor.

A što ako bi renovirali cijelu sobu?

Ako već duže vrijeme razmišljate o potpunoj adaptaciji dječje sobe, onda je sa stajališta ujednačenog dizajna i ekonomičnosti najrazumnije odlučiti se za neki od kompleta dječjih soba. Bijela dječja soba Jessy koja ima zanimljive detalje u obliku srca oduševit će svaku djevojčicu, dok će se ljubitelje skandinavskog dizajna zaljubiti u dječiju sobu Vivan. Želite li dječju sobu punu boja, najbolji odabir bit će dječja soba Kiki Joy koju osim šarenih boja karakterizira i meko zatvaranje svih ladica i vrata ormara, što će osigurati duži vijek trajanja namještaja i ugodnije korištenje.

Na internet po dječiji namještaj prije početka škole!

Vrijeme odmora treba posvetiti odmoru, igri i zabavi s djecom, a ne bezumnom letjenju po trgovinama. Moderni visokokvalitetni namještaj za dječju sobu i druge prostore u domu (uključujući ured i vrt) možete kupiti i putem interneta, čime ćete uštedjeti mnogo vremena i novca. Mi, prva online trgovina namještajem u Sloveniji, Salon namještaja Furnitura, možemo se pohvaliti s više od 13 godina tradicije i ponudom od više od 25.000 proizvoda, tako da nam možete u potpunosti vjerovati.

Svaki dan u godini, 24 sata dnevno, nudimo Vam brzu, sigurnu i povoljnu kupnju namještaja - čak i za najmlađe! Kod nas ćete dobiti iznimne pogodnosti kao što su besplatno stručno savjetovanje, otplata na rate, mogućnost povrata proizvoda unutar 365 dana te mogućnost 3D renderiranja pojedinih prostorija. Također vam često nudimo besplatnu dostavu, brzu dostavu i mnoge sezonske posebne ponude.

Za dodatne informacije dostupni smo i putem telefona (099 357 1680) ili e-maila (info@furnitura.hr) radnim danima od 8 do 16h, odnosno petkom do 15h. Olakšajte si posao, uštedite vrijeme i potražite dobar i povoljan dječji namještaj online - prije prvog rujna, naravno!