Kupnja madraca je danas bez obzira o kakvoj vrsti se radi, pravi projekt. Ponuda različitih materijala toliko je raznolika, da nas više nego u dobro raspoloženje, odvodi u očaj. Budući da ni dva modela iz memorijske pjene nisu jednaka, to znači da se madraci s memorijskom pjenom mogu međusobno vrlo razlikovati. Tvrdoća madraca, veličina, materijali i cijena, samo su neki od važnih čimbenika koje morate imati na umu prilikom kupnje madraca od memorijske pjene.


Madrac od memorijske pjene je mekan i u potpunosti se prilagodi vašem tijelu

Jeste li znali da memorijsku pjenu nazivaju i NASA pjena?
Glavni razlog tome je, što je u osnovi dizajnirana za svemirska putovanja, kako bih se povećala udobnost mnogih astronauta. Budući da je pjena vrlo mekana, učinkovito je smanjivala pritisak tijekom samog lansiranja i sa time i općenito povećala sigurnost astronauta.

napake-pri-nakupu-pohistva-m

 

Budući da je memorijska pjena izrađena od visoko elastičnog poliuretana, ona se odmah nakon pritiska vrati u prvobitni položaj. Kada budete ležali na madracu od memorijske pjene, on će okružiti vaše tijelo i savršeno mu se prilagoditi. Dakle, ako kupujete madrac s memorijskom pjenom, trebate imati na umu da je riječ o mekanom madracu, stoga nemojte očekivati trvđe verzije madraca, barem ne u slučajevima kada je madrac izrađen isključivo od memorijske pjene.Uz madrac s memorijskom pjenom, pobrinut ćete se za zglobove

Neprestano se budite s bolovima u zglobovima? Spavate li loše zbog toga? Dobro je znati da ćete sa madracem od memorijske pjene izbjeći mnoge probleme sa zglobovima.
Zbog svojih svojstava koje memorijska pjena ima, ove su se vrste madraca pokazale izuzetno primjerene za vaše zglobove. Zbog velike gustoće i apsorpcije težine, omogućuju ravnomjernu raspodjelu težine na površini, omogućujući vam da osjećate manji pritisak na zglobove, posebno na kralježnicu i vrat.

Ovakvi madraci također imaju iznimnu sposobnost apsorpcije pokreta, št označi da ako ste do sada uz sebe imali partnera sa nemirnim snom, sada to praktički nećete osjetiti.Je li vam po noći često hladno? Madrac s memorijskom pjenom, rješenje je za vaše probleme.

Jeste li već čuli, da će vam s madracem od memorijske pjene trebati koji poplun manje? Glavni razlog tome je što memorijska pjena također reagira i na tjelesnu toplinu. To ćete najbrže primijetiti nakon što madrac na višoj temperaturi postane još mekši, osiguravajući tako još bolji san. Kažu da su svi oni kojima je često hladno i uvijek im treba pokrivač za ugodan san, još posebno sretni s memorijskom pjenom.

>Novo


Čak i za one koji se znoje, pronađe se prikladno rješenje

S druge strane, madraci s memorijskom pjenom smatraju se manje prozračnim te imaju manju sposobnost regulacije temperature. Baš zbog toga se ne preporučuju svima onima kojima je često vruće ili se noću prekomjerno znoje.
Primijetit ćete da mnogi proizvođači kombiniraju memorijsku pjenu s jezgrama od drugih vrsta pjene ili opruga, poput kombinacije madraca od memorijske pjene i jezgre od hladne pjene, ili kombinacija memorijske pjene sa džepičastim oprugama.Kreveti sa memorijskom pjenom danas su dostupni svima

Donedavno su se madraci s memorijskom pjenom smatrali izuzetno skupima, a glavni razlog je bio što su troškovi materiala od memorijske pjene bili vrlo skupi. Međutim izniman napredak u njihovoj proizvodnji, znatno je smanjio troškove, tako da su madraci od memorijske pjene također postali dostupni svima.

Treba znati, da se s tehnološkim napredkom na tržištu pojavilo više verzija memorijske pjene, koje se međusobno razlikuju u prozračnosti i prije svega u cijeni.

 

--


U slučaju da želite pomoć kod odabira namještaja ili madraca, ili imate dodatna pitanja, kontaktirajte nas putem kontakt obrasca, e-maila info@furnitura.hr ili telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom.