Sa toplim proljećnim suncem sve počinje da se budi i buja, biljke, životinje, ljudi. Počinjemo sve više vremena provoditi na otvorenom, u ugodnosti našeg vrta i dvorišta, uživajući na toplom suncu. Upravo sad mnogi od nas razmišljaju da ožive svoje vrtove i ukrase terase. Rad sa zemljom i biljkama ima dokazane terapeutske učinke, te osjećamo zadovoljstvo kad vidimo plodove svog rada. Nema većeg zadovoljstva od pogleda na dobar i uređen vrt, koji je plod našeg rada.

Sadašnji trendovi uređenja vrtova naginju ka estetskom uređenju i postizanju harmoničnog izgleda i dizajna. Sve više ljubitelja vrtova želi vrtni namještaj visoke kvalitete i ista takva korita za cvijeće, koja će estetici vašeg vrta staviti točku na i. Korita za cvijeće naše balkone i terase krase desetljećima. Postaju sve kvalitetnija, prostranija i jednostavnija za održavanje te posebno praktična pri uređenju svakog vrta, jer sa njima lako dodamo zelenilo i sakrijemo se od pogleda znatiželjnih susjeda.

Mi u Furnituri smo velike pristalice lijepo uređenih vrtova, zato smo za vas pripremili nekoliko korisnih savjeta.Korita za cvijeće od ratana su elegantna i kvalitetna

Prvi izbor korita za cvijeće su svakako proizvodi od ratana. Ta korita su pravi odmor za oči zbog svog jednostavnog i elegantnog izgleda, te su pravi izbor ne samo za domaće vrtove, već i za ugostiteljske objekte i terase. Naša korita za ruže izrađena od ratana su visokokvalitetna i proizvedena u Evropi. Unutrašnjost korita je načinjena od pocinčanog lima, izvana su pa od ratana i poliranog aluminijuma. Besprijekoran dizajn! Kombinacija boja ovog materijala je praktično neograničena. Najčešći izbor je na smeđim, sivim, crnim, bež i zelenim nijansama. Korita se lako kombinuju sa drugim elementima i namještajem u vašem vrtu, kako bi se savršeno uklopili u svaki prostor, vrt ili terasu.

djecja-soba

 


Samozalijevajuća korita su prvi izbor za vruća ljeta!

Ponekad želimo više, nego što možemo održavati. Takav je slučaj i sa vrtovima. U času zanosa, kupimo i posadimo cvijeća i biljaka više no što smo u stanju svakodnevno održavati i zalijevati. Kroz vruća ljeta, korita se moraju svakodnevno zalijevati a uz posao i sve druge obaveze, nekad prosto nemamo vremena. Zbog toga su samozalijevajuća korita, opremljena sa samostalnim sistemom za zalijevanje, najbolji izvor. Nemate strah da će se vaše vijeće osušiti, čak i da ga ostavite više dana bez nadzora.

Samozalijevajuća korita od ratana su primjerena za vanjske i unutrašnje prostore, vrtove, terase, restorane, kancelarije i domove. Vrtni namještaj Rattan Art razvio je upravo takve proizvode, koji usklađuju dizajn i kvalitetu sa praktičnom uporabom. Smeđe, sive i bež nijanse se savršeno uklapaju u sve prostore, zato nemate strah o pogrešnoj odluci.Korita za cvjeće su otporna na sve vremenske pojave

Odluka, da svoj vrt opremite kvalitetnim namještajem od ratana, je zasigurno prava odluka. Pogotovo, ako odaberete višenamjenska korita i u njih posadite ruže, žbunove, začine ili druge biljke. Materijal ratan razvijen je po posebnoj, patentiranoj tehnologiji, koja omogućava zaštitu proizvoda od različitih vremenskih pojava, kao što su kiša, snijeg, UV zrake, niske temperature te prljavština.

Madraci do -50% + Poklon

Ako na koritima od ratana opazite da su prljavi, jednostavno uzmete mokru krpu i sapun te ih obrišete. Brzo i jednostavno! Ratan je zaista jednotavan i praktičan za održavanje. Korita za cvijeće su dostupna u različitim veličinama – dužini od 95cm do 150cm, širini oko 40cm te visini između 43cm i 50cm.


U širokoj ponudi korita za cvijeće od ratana sigurno ćete naći nešto po svom ukusu i sa tim visokokvalitetnim i dugotrajnim proizvodima opremiti vrt tako da će mamiti poglede a vama pružiti dugotrajne trenutke spokoja i zadovoljstva.

--


Ako želite da vas savjetujemo pri kupovini korita za cvijeće, uvijek smo dostupni preko kontaktnog obrasca, e-maila info@furnitura.hr ili telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom i vrt!