Pravilno uređen ured ključan je za vaše dobro raspoloženje tijekom rada.

Bez obzira opremate li kućni ured ili poslovni prostor, savjetujemo vam da se pri kupnji uredskog namještaja pridržavate određenih zakona i pravila.

Iako je riječ o prostoriji koja je prvenstveno namijenjena za rad, u njoj se morate dobro osjećati jer inače nećete moći dovoljno kvalitetno obavljati svoje obveze i zadatke. U nastavku ćemo vam stoga predstaviti kako odabrati pravi uredski namještaj, koji će običan prostor pretvoriti u pravu radnu oazu.

Znate li šta je dobra uredska stolica?

Ključ ugodnog i udobnog rada nedvojbeno je odgovarajuća uredska stolica koja dovoljno dobro podupire vaše tijelo tijekom dugotrajnog sjedenja. No, koje su to uredske stolice koje zaslužuju titulu vrhunskih? Kao što smo već spomenuli, radi se o stolicama koje korisniku pružaju maksimalnu udobnost i funkcionalno korištenje čak i pri dugotrajnom sjedenju. Samo u sjedećem položaju, koji ne uzrokuje bol i nelagodu, možemo se maksimalno usredotočiti na posao i što brže i što učinkovitije izvršiti postavljene zadatke.

U Furnituri smo svjesni koliko je važno kako se osjećate tijekom rada i obavljanja službenih dužnosti. Uredske stolice iz naše ponude stoga se mogu pohvaliti najvišom razinom kvalitete. Najvažnija stvar kod odabira stolice je njezin ergonomski dizajn (uredska stolica Danilo) koji uvažava principe ljudske anatomije i posljedično pruža odgovarajuću potporu onim dijelovima koji su najviše opterećeni pri sjedenju – kralježnici, lumbalnom području i vratu.

Glavna svrha kvalitetne uredske stolice je maksimalno rasteretiti vaše tijelo tijekom sjedenja. To vam omogućuju razne osnovne i napredne funkcije. Među najvažnijima je funkcija podešavanja visine sjedala koju većina uredskih stolica već ima. Visina sjedala treba biti prilagođena visini uredskog stola i, naravno, vašoj visini. Dok sjedite, noge trebaju biti savijene u koljenima pod pravim kutom, a stopala trebaju biti potpuno na podu. Moderna uredska stolica omogućuje i podešavanje dubine sjedala (uredska stolica Zaky). Uz pomoć ove praktične funkcije uvijek ćete sjediti ispravno, ne preblizu i ne predaleko od ruba stolice. Uredska stolica koja omogućuje dovoljno preciznu prilagodbu puno će bolje utjecati na zdravlje vaše kralježnice i omogućiti pravilno držanje tijekom sjedenja.

Ne smijemo zaboraviti ni naslone za ruke, koji igraju važniju ulogu nego što mislimo (uredska stolica Yerik). Oni bi trebali biti podesivi barem po visini, jer se time omogućuje pravilniji položaj ruku i smanjuju bolovi u ramenom obruču.

Odabrana uredska stolica također mora biti estetski savršena i usklađena s ostalim uredskim namještajem. U našoj ponudi moći ćete pronaći stolice raznih boja (uredska stolica Simon), vrhunskih materijala (uredska stolica Class) i dezena (uredska stolica Sofos). Na taj ćete način moći unijeti više raznolikosti u svoj ured, a istovremeno se u njemu osjećati dobro i udobno.

Radni stol - srce vašeg radnog prostora

Središnji dio svakog ureda je radni stol na kojem obavljate svoje poslove i razne zadatke. Kao i uredska stolica, radni stol mora udovoljavati općim smjernicama za prikladno i zdravo radno okruženje. Ovdje je jako bitna njegova visina koja ovisi o uredskoj stolici i vašoj visini. Tako ćete se osjećati što udobnije dok sjedite.

Oblik i duljina uredskog stola ovisi o vašim potrebama i prostornim mogućnostima. Budući da je uredna radna okolina ključ uspješnog obavljanja radnih obaveza, savjetujemo da odaberete radni stol dovoljno velike površine (stol TK100) ili da se odlučite za model s dodatnim policama (stol Stylist) ili ladicom (kutni stol sa ladičarom TK05 ). Tako ćete svoje stvari uvijek imati pospremljene i na svom mjestu, a radni prostor će biti čist i uredan.

Među sve popularnijim uredskim stolovima u novije vrijeme su podizni uredski stolovi (radni stol podesiv po visini Lavigne) koji omogućuju rad stojeći. Za njih se sve više odlučuju u uredima jer omogućuju aktivnu i znatno zdraviju varijantu rada.

Uredski ormari i ladičari za dodatni prostor

Odgovarajući uredski ormari i ladičari presudni su za postizanje dodatnog funkcionalnog prostora. Dodatne police i prostrane ladice dobro će doći za spremanje dokumentacije, papira, knjiga i ostalih predmeta koji bi vam inače smetali na uredskom stolu. Odabir ormara i ladičara ovisi prvenstveno o vašim radnim potrebama i prostoru koji vam je na raspolaganju. Prije nego što odete u trgovinu namještajem ili naručite odabrane komade opreme na web stranici, izmjerite prostor koji vam je na raspolaganju. Na taj ćete način svoj ured opremiti što je moguće optimalnije i iskoristiti svaki centimetar koji vam je na raspolaganju.

Dodatnu svježinu i eleganciju u ured unijet će posebno elegantni ormarići (ormar TK01). Visoka polica (polica Brook) ili elegantna samostojeći ladičar (ladičar sa kotačićima TK02) također su odličan izbor za dobivanje dodatnog prostora. Visokokvalitetan ormar savršen je pa za spremanje velike količine uredskog materijala.

Moć dodataka

Ako se zaista želite osjećati dobro u uredu, onda uz kvalitetan uredski namještaj dodajte prostoru i osobni pečat - uljepšajte radni prostor omiljenim slikama, zidnim satom ili omiljenom biljkom.

Koliko god vrhunski namještaj uvrstili u svoj dom ili poslovni ured, ako ga ne »začinite« dodacima po svom ukusu, propustit ćete jedinstvenu priliku za stvaranje prostora u kojem ćete se osjećati istinski ugodno i opušteno . Neke praktične proizvode možete pronaći i u našoj kategoriji kućnih dodataka.

Za odabir odgovarajućeg uredskog namještaja na raspolaganju su vam i naši iskusni savjetnici koji će vam rado pomoći u opremanju radnog kutka. Stojimo vam na raspolaganju na broj telefona 099 357 1680, ali nas možete kontaktirati i putem e-mail adrese info@furnitura.hr ili online kontakt forme. Kupnja odabranog namještaja nikada nije bila tako jednostavna.