Spavaća soba zapravo je najvažnija prostorija u domu, iako to mjesto često dodijelimo dnevnoj sobi ili kuhinji.

O našoj spavaćoj sobi ovisi mnogo stvari, ali prije svega koliko ćemo dobro spavati i regenerirati se. Svi znaju koliko je dobar san važan i koje su dugoročne posljedice lošeg sna. Međutim, spavaća soba nije samo sinonim za kvalitetan krevet, već mnogo više.

img alt=

Spavaća soba je sinonim za dobro raspoloženje

Dobro planirana i namještena spavaća soba praktički znači kvalitetan san, dobro raspoloženje, smirene živce i dovoljno energije potrebne za obavljanje svih dnevnih zadataka. Kako bi jedna spavaća soba nosila titulu "spavaće sobe iz snova" mora ispunjavati određene uvjete, a ujedno sadržavati neke važne detalje. U nastavku ćemo vam otkriti koji su to.

Iz čega je sastavljena savršena spavaća soba?

Spavaća soba koja svima dobro može poslužiti obično ima sljedeće elemente namještaja: moderan krevet ili okvir kreveta, kvalitetnu podnicu, dobro odabran madrac ili ležaj, funkcionalan ormar, praktičan noćni ormarić, a po potrebi i također i prostranu komodu ili ladičar, razne police i drugo.

img alt=

Kakav krevet ili okvir kreveta kupiti?

Među iznimno popularnima i dalje su klasični drveni kreveti, koji se mogu pronaći u mnogim dizajnima, bojama i veličinama. Praktičan i iznimno funkcionalan primjer je model kreveta Lesy. Drveni okviri kreveta su bezvremenski, što i ne čudi, jer oni imaju najdužu povijest na polju kreveta!

img alt=

Također su vrlo traženi tzv. napredni kreveti, koje odlikuje još veća udobnost. Među njima su tapecirani kreveti i luksuzni boxspring kreveti za najzahtjevnije korisnike. Glavna razlika između njih je u tome što boxspring kreveti sadrže i ugrađen madrac, dok ga tapecirani kreveti ne sadrže i posebno se naručuje. Teško je reći koji su bolji - sve ovisi o potrebama, željama i osobinama onoga tko pojedini krevet koristi. U ponudi imamo samo vrhunske i pristupačne modele obje kategorije.

Kakav madrac ili ležište izabrati?

Madrac i ležaj malo se razlikuju jedan od drugog. Koji madrac kupiti (klasični, džepićasti, iz memorijske pjene...) i gdje ga kupiti da vam zaista dugo služi možete pročitati ovdje, kao i ovdje. U principu, ležaji od pjene prikladniji su za lakše osobe (uključujući djecu, na primjer) ili za opremanje kreveta u kojima se samo povremeno spava (soba za povremene goste, smještaj za odmor, vikendica). MebloJOGI madraci nedvojbeno su među izvrsnim madracima, a posebno je tražen nešto tvrđi džepićasti madrac Relax Dream koji osigurava uistinu vrhunski san, a među dobrim pjenastim ležajevima je npr. ovaj od hladno valjane i memorijske pjene sa čak 5-zonskom jezgrom!

img alt=

Ormar je obavezan dio svake spavaće sobe

Ormar u spavaćoj sobi osigurava urednost i funkcionalnost. Ujutro, kada obično žurite ispuniti svoje obveze, sve mora biti pri ruci - odjeća, modni dodaci i ostalo. Veličina ormara treba biti prilagođena veličini spavaće sobe i potrebama pojedinca. Zbog svoje praktičnosti, kreativnosti i estetskog izgleda, ormari s kliznim vratima iznimno su popularni i savršeno se uklapaju u svaku spavaću sobu - malu ili veliku. Često ormari u spavaćoj sobi imaju i veliko ogledalo, koje olakšava jutarnje spremanje. Dostupne su različite veličine ormara - najuži u našoj ponudi je 120 centimetara, a najširi čak 346 centimetara. Naravno, možete pronaći i sve između, u raznim modernim kombinacijama boja!

img alt=

Mala, a nepogrešiva

Noćni ormarić u spavaćoj sobi je najmanji, ali neizostavan komad namještaja. Na njega se mogu staviti razni predmeti koji su potrebni ili se koriste prije ili poslije spavanja (knjige, časopisi, naočale, tablete...). Dostupni su i oni s rasvjetom, koji osim praktičnosti imaju i izuzetno lijep izgled.

img alt=

Postoji li prečac do spavaće sobe iz snova?

Naravno! Kupnja kompleta za spavaću sobu olakšat će vam velik dio posla i uštedjeti puno vremena. Bezvremenske Jela kolekcije spavaćih soba uopće vas neće razočarati jer spajaju najbolje od najboljeg i dostupne su po pristupačnoj cijeni za svakoga.

Da li je još šta potrebno pri opremanju spavaće sobe?

Kod opremanja spavaće sobe, osim kvalitetnog odabira namještaja za spavaću sobu, pozornost treba posvetiti i atmosferi u spavaćoj sobi, posebice izboru boja zidova i posteljine, uključujući i jastuk. Preporuča se odabrati nježnije i neupadljivije boje. Osim toga, također je važno stvoriti osjećaj smirenosti i opuštenosti u spavaćoj sobi, stoga je bolje ostaviti modernu tehnologiju ispred njezinih vrata.

Do kvalitetne spavaće sobe sigurno, brzo i ugodno preko interneta

Najbrži način da novu spavaću sobu učinite svojom je da je naručite od provjerenog online prodavača namještaja. Najpozitivnijim ocjenama, najširim asortimanom i najzadovoljnijim kupcima možemo se pohvaliti u salonu namještaja Furnitura, koji zauzima mjesto prve online trgovine namještaja u Sloveniji! Kupnja kod nas je drugačija jer uvijek nudimo niz pogodnosti kao što su: česte promotivne ponude, mogućnost plaćanja na rate, mogućnost povrata proizvoda unutar 365 dana, brza dostava, često besplatna dostava i mogućnost besplatnog 3D izrada nekih prostorija.

img alt=

Naš stručno osposobljeni tim rado će vas savjetovati telefonom (099 357 1680), e-mailom (info@furnitura.hr) ili putem kontakt forme. Rado ćemo opremiti Vaš dom, ured i vrt!