Opremanje dječje sobe je zahtjevan posao, a sa nešto znanja te domišljenosti ćete brzo opremiti najbolju sobu za vašeg mališana. Stavite na znanje da dječja soba mora biti bezbrižno igralište, gdje svoje mjesto moraju imati također i red i disciplina.

Najbolja soba za dijete je prostor koji raste s njim, potiče njegovu maštu, budi želju za kreativnošću, dovoljno je svijetao da bude maštovito namješten, ima topao pod i ne manje važno kvalitetan zrak. Pri opremanju morate obratiti pažnju na mnoge stvari, posebno na odabir materijala koji bi trebali biti što trajniji, stabilniji i ekološki prihvatljiviji. Dječji namještaj trebao bi biti kvalitetan, prirodan i lak za čišćenje.

Pri odabiru namještaja za malu djecu, možemo vam savršeno pomoći u Furnituri - u salonu, gdje vas čeka vrhunski dječji namještaj po pristupačnim cijenama. Ali prije nego što nas posjetite, pročitajte donje savjete o tome kako dizajnirati najbolju dječju sobu na svijetu.Maksimalno te preuređeno iskorištavanje prostora

Dječju sobu pametno napunite namještajem i ostalom opremom. Pazite da ne pretrpate sobu previše. Dijete treba puno prostora za bezbrižno kretanje. Pri planiranju nastojte maksimalno, ali razborito koristiti prostor. To najbolje možete osigurati odgovarajućim ormarićima.

Ugradbeni ormar je izuzetno dobrodošao. Ako je ikako moguće, postavite ormar od poda do stropa - njime možete koristiti svaki centimetar zida. Odličan izbor je ugrađeni ormar s kliznim vratima. Otvaranjem kliznih vrata ne zadirate u prostor i ne ograničavate ga.

djecja-soba

 

U ugradbenom ormaru je najvažniji red. To se može osigurati samo pravilnim rasporedom polica i ladica. Ugradbeni ormar nudi sve u jednom: ladice za donje rublje, viseće police za vješanje odjeće, police za odlaganje presavijene odjeće. Viseću policu postavite na donju visinu ormarića tako da ga mališan može doseći. Ladice trebaju biti dizajnirane za manje komade odjeće, poput donjeg rublja, čarapa. Izvrstan izbor su ladice na izvlačenje koje znatno olakšavaju pristup cjelokupnom sadržaju.Krevet na kat izvrsno je rješenje za dvoje djece

Bilo bi najbolje da dijete ima veliku, prostranu sobu, koja bi po mogućnosti imala balkon i vlastiti WC. Ali stvarnost je u hrvatskim domovima sasvim drugačija. Dječja soba obično je srednje veličine, a najčešće je dijeli dvoje djece. U ovom je slučaju planiranje sobe za roditelje još veći zalogaj. U manjim sobama s dvoje djece izvrsno je rješenje krevet na kat. Kreveti na kat dostupni su u različitim izvedbama - krevet na kat s dva kreveta, jedan ispod drugog, krevet na kat s ležećim krevetom i krevet na kat ispod kojeg se nalazi ormar.

Ispod kreveta može se stvoriti ugodan kutak za igru. Tu se može postaviti i radni stol. Krevet na krevetu na kat mora biti pravilno osiguran - sigurnosnom ogradom. Pristup krevetu mogu biti ljestve ili stepenice. Stepenice bi ujedno mogli biti i ladice za odlaganje igračaka.


Prijateljski te dovoljno prostran dječji stol

Jedan od najvažnijih komada namještaja u dječjoj sobi je radni stol. Najvažnije je da je što je moguće prikladniji za malu djecu i dovoljno prostran - čak i za računalo. Stol bi trebao biti prikladno dubok, tako da površina za pisanje bude dovoljna za računalo, bilježnice, udžbenike i slično. Odličan izbor je klizna ladica u kojoj dijete čuva sav školski pribor. Komoda na kotačima može se lako gurnuti ispod stola nakon što djeca dovrše svoje zadatke. To mu daje dodatni prostor za igru. Iznad radnog stola, dnevna svjetlost također igra ključnu ulogu. Dobra i učinkovita ventilacija ima istu ulogu.

Madraci do -50% + Poklon


Motivacija bojama i naljepnicama

Važno je da dijete sudjeluje u odabiru namještaja za svoju sobu. Ovo je sjajna motivacija da se može još bolje osjećati u sobi. Možete savršeno motivirati svoje dijete bojama i naljepnicama likova koji mu se najviše sviđaju. Mališan bi trebao odabrati boje za svoju sobu, ali samo za neke dijelove namještaja. Istraživanja pokazuju da djetetovo sudjelovanje u izboru namještaja za svoj prostor također pomaže djetetu da s većim veseljem pospremi sobu. :)

 

--


U slučaju da želite pomoć kod odabira dječje sobe, ili imate dodatna pitanja, kontaktirajte nas putem kontakt obrasca, e-maila info@furnitura.hr ili telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom!