Pogreške u dizajnu kućnih prostora općenito se najčešće javljaju jer stvar nedovoljno unaprijed isplaniramo te ne pridajemo dovoljno pozornosti funkcionalnom rasporedu i maksimalnoj iskorištenosti prostora. Prostor kupaonice i dalje ostaje zanemaren. Prečesto ima status uslužnog prostora i kao takvog ga uzimamo kao dio žive cjeline.

Funkcionalnost kupaonice treba razmotriti u više faza dizajna. Poželjno je u projekt uključiti stručnjaka - dizajnera interijera ili arhitekta. Sve prostorne značajke uključujući izvori svjetlosti, način života korisnika, stil dizajna te još mnogo toga je potrebno istaknuti. Samo na taj način možemo osigurati da kupaonica postane funkcionalno i estetski savršen prostor.

Sa vama ćemo podijeliti sjajne prijedloge kako najbolje dizajnirati manji prostor kupaonice. Nudimo vam mnoge dijelove kupaonskog namještaja, koje vrijedi provjeriti u našoj internetskoj trgovini furnitura.hr.

djecja-soba

 

1. Veća udobnost pravilnim odabirom svjetla

Budući da manje kupaonice u starijim blokovima obično nemaju prozore, važnost umjetnog svjetla je još veća. U takvom prostoru može biti sasvim dovoljna pravilno instalirana svjetiljka uz umivaonik. Ogledalo treba osvjetljavati sa lijeve i desne strane, difuznom svjetlošću. Ambijentalna rasvjeta također je izvrstan izbor. To možete instalirati na police ili niše. Vidljive svjetiljke trebale bi biti manje veličine, po mogućnosti s mogućnošću regulacije intenziteta svjetlosti.


2. Pravilan raspored elemenata

Obavezni elementi kupaonice su umivaonik, kada ili tuš te WC školjka. Manje kupaonice s tušem čine se mnogo prostranije od kupaonice s kadom. Na samo nekoliko četvornih metara trebalo bi biti što manje ormara, jer bi to učinilo prostor pretijesnim. Ormarići se mogu zamijeniti policama. Radijatori trebaju biti što uski.

Pri opremanju odaberite namještaj koji neće biti na podu, već će visjeti na zidu. Na taj ćete način znatno olakšati čišćenje i održavanje prostora. Najbolje je da oblik kupaonske opreme bude polukružan. U sobi će biti više prostora za kretanje. Funkcionalni i estetski namještaj sastoji se od ormarića, ladica, ogledala koja nude mogućnost skladištenja.

Za manje kupaonice namještaj po mjeri izvrsno funkcionira manji kupaonski blok. Korištenje prostora u ovom će slučaju biti najučinkovitije. Bez obzira na veličinu kupaonice, zidni radijator za ručnike neizostavan je element. Ako nemate mogućnost takvog rješenja, umjesto toga možete koristiti simpatično dizajnirane zidne vješalice. U manjim i uskim kupaonicama kutni umivaonici i ormarići s malim ugradbenim dubinama također izvrsno funkcioniraju, ali unatoč tome pružaju dovoljno korisnog prostora za odlaganje.

Madraci do -50% + Poklon

3. Svijetli zidovi za naizgled veći prostor

Prostor izgleda znatno veći ako su zidovi svijetli. Isti učinak možete postići odabirom pravih pločica ili uzoraka. Manje pločice povećavaju prostor. Kada stvarate atmosferu u kupaonici, koristite samo jedan ili najviše dva tona boja. Svjetlije nijanse su prikladnije od tamnijih. Najpopularnija boja je bijela, ali u sobi može djelovati previše hladno i sterilno. Bijelu boju možete začiniti sjenom ili obrubom u kontrastnoj boji. Strop bi također trebao biti bijele boje. U suprotnom, ponašat će se kao da vrši pritisak na vas.

--


Ako imate dodatnih pitanja u vezi s uređenjem manje kupaonice, ili imate dodatna pitanja, kontaktirajte nas putem kontakt obrasca, e-maila info@furnitura.hr ili telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom!