Vaše kučne goste već ionako pokušate zadovoljiti što je više moguće. Trudite se da na stolu uvijek ima dovoljno dobrog pića i hrane, a u sobi uvijek odličnog raspoloženja za ugodno čavrljanje. Ali vaši gosti s vremena na vrijeme žele kod vas i prenoćiti, pogotovo ako su došli iz udaljenog kraja ili čak druge države; budimo realni, tko još kod sebe nije imao rodbinu iz Austrije ili Njemačke. Možda je soba koju ste namjenili posebno za goste, još uvijek nedovršena ili je želite jednostavno obnoviti na najbolji mogući način.

Ako mislite da vam za ovakvo nešto trebaju ogromne količine novca, varate se. Uz samo nekoliko jednostavnih trikova, možete vašu sobu za goste pretvoriti u atraktivan prostor u kojem bi baš svi željeli provoditi svoje slobodno vrijeme.

Želite saznati kako? Definitivno! U Furnituri – trgovini sa vrhunskim nameštajem – ne brinemo se samo za to da u vaš dom dostavimo namještaj prema najnovijim modernim trendima ili po vašim mjerama, nego i za odlične savjete, koje možete iznimno dobro iskoristiti u korist svog doma.


1. Sobu za goste najprije isprobajte sami

Kako najbrže možete saznati kakav učinak će soba za goste na njih stvarno utjecati? Odgovor je jednostavan. U njoj najprije sami provedite nekoliko noći i brzo će vam biti jasno da li je prostor dovoljno udoban za prespavati, a i za ugodan boravak preko dana. Posebno obratite pažnju na kvalitetu madraca, osvetljenje, kao i na to, da li ima gost na dohvat ruke prikladan komad namještaja gdje može staviti svoje osobne stvari. Ako već nakon prve noći shvatite da ste se probudili nenaspavani i bez energije, to znači da trebate razmisliti o obnovi tj. preurešenju sobe za goste.

minimalizem-spavaca-soba

 

2. Najviše pažnje posvetite madracima

Najveća greška koju obično radimo je ta, da stare madrace smještamo upravo u sobe za goste. Ako je madrac još upotrebljiv, u tome nema ništa loše. Ali ako su madraci stari i istrošeni, nije preporučljivo stavljati ih u sobu za goste, jer vjerojatno ni vi ne bi htjeli spavati na njima.
Pobrinite se stoga za kvalitetan madrac, koji iznimno utječe na kvalitetu spavanja. Ako trebate kupiti novi madrac, svakako preporučujemo kupnju tradicionalnog madraca srednje tvrdoće. Takav madrac vas neće koštati puno novca, a ujedno ćete gostima omogućiti miran i udoban san.


3. Pobrinite se za izvrsnu posteljinu

Kvalitetan madrac je samo jedan od ključnih čimbenika za miran san vaših gostiju. Ako isti nećete opremiti sa kvalitetnom posteljinom, jastukom, pokrivačem, plahtom itd., tad vam čak ni kvalitetan madrac neće pomoći da postignete željeni učinak. Najbolji odabir su pamučne plahte, jastuci srednje trvdoće, a pokrivač i poplun također trebaju biti od prirodnih materijala. U sobi uvijek imajte na raspolaganju nekoliko odatnih deka. Krevet kao cjelina, treba biti što udobniji.


4. Na obje strane kreveta postavite noćni ormarić

Puno ljudi prije spavanja voli pročitati koju knjigu ili jednostavno biti na mobitelu, stoga je noćni ormarić od posebne važnosti. Na obje strane kreveta postavite noćni ormarić ili manji stolić. Na svaki komad namještaja dodajte i dovoljno visoku kampu, koja pomogne povezati neusklađene dijelove namještaja.
U sobi za goste također je potrebno imati dovoljno velik garderobni ormar sa vješalicama te funkcionalnim kukama, gdje gost može objesiti mokri ručnik nakon tuširanja, ili na kuku staviti jaknu, torbu i slično. Ne zaboravite provjeriti i da li je gostu pri ruci utičnica, sa pomoću koje će na primjer napunit svoj mobitel. Ako utičnica nije na dosegu ruke, u sobu stavite dovoljn dug produžni kabal.

5. U sobu namjestite i stropni ili stolni ventilator

Ugodna temperatura zraka u sobi, sigurno je jedna od ključnih stvari koja utječe na dobro raspoloženje posjetitelja, a također ima značajan utjecaj na kvalitetu spavanja. Ako u sobu ne želite staviti stropni ventilator, osigurajte barem stolni.


6. U sobu dodajte košaru sa osnovnim potrepštinama

U sobi za goste trebala bi se nalaziti košara sa nekoliko boca svježe vode, nešto za pojesti, četkica za zube i slično. Ljeti neće škoditi ni koja hladna piva iz frižidera, a zimi koje kuhano vino ili rakija. U kut sobe postavite i kantu za smeće.


Kada je soba za goste vrhunski dizajnirana, puno vam je draže u nju dovesti posjetitelje. Nakon prvog noćenja, ne zaboravite goste pitati kako su spavali, da li je bilo sve u redu, da li bi oni šta promijenili i slično. Odaziv gosta pažljivo razmotrite, iako on može biti i negativan. Na taj način ćete moći ukloniti još poslednje nedostatke vaše sobe za goste.

 

--


U slučaju da želite pomoć kod odabira namještaja za sobu za goste, ili imate dodatna pitanja, kontaktirajte nas putem kontakt obrasca, e-maila info@furnitura.hr ili telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom!