Kućni ljubimac je prava mala terapija za dušu pa zaslužuje boravak u ugodnom i ugodnom prostoru. Možete pripremiti izuzetno ugodan prostor za svog psa, mačku ili drugog kućnog ljubimca izvan vašeg doma, ali ćete ga učiniti još sretnijim ako može živjeti s vama.

Budući da nema malo vas koji imate barem jednog kućnog ljubimca kod kuće, za vas smo pripremili 4 korisna savjeta na što biste trebali obratiti posebnu pozornost prilikom odabira sjedala, kao i prilikom održavanja i čišćenja. Ako sve uzmete u obzir, vi i vaše male životinje bit ćete sretni.

minimalizem-spavaca-soba

 


1. Obratite posebnu pozornost na odabir tkanine

Kada kupujete sofu, posebno se usredotočite na vrstu tkanine. Izaberite neku od najtrajnijih tkanina, jer kućni ljubimci često drže kandže tik uz tkaninu. Pri odabiru trajne tkanine nema ni duha ni sluha o suzama.

Izvrstan izbor je tkanina s premazom od sintetičkih vlakana. To sprječava ulazak kandži u petlje i kidanje tkanine prilikom istezanja.2. Dajte prednost materijalima s kojih se lako uklanja dlaka

Tkanina može biti pravi magnet za dlaku mačaka i pasa jer je statična i privlači razne fragmente iz zraka. Stoga prilikom odabira sjedala vodite računa da su materijali antistatični. Takav materijal odbija dlake. Premda će dlaka na materijalu i dalje ostati, možete je brzo obrisati vlažnom krpom ili ukloniti usisavačem. Također je dobrodošao i ljepljivi valjak.3. Odaberite materijal koji se lako čisti

Općenito, najbolje je ako je kauč prekriven tkaninom s koje se mrlje mogu brzo ukloniti vlažnom krpom. Čak i ako brinete o svojim komadima namještaja, on se i dalje može brzo uništiti, zato što se na sjedalu pojavljuju izmeti pasa i mačaka, urin, krv i još mnogo toga. Prikladno čišćenje sjedala također je presudno. Pazite da se s odabranog sjedala vlagom i opojnom krpom ukloni većina mrlja.


4. Ne dopustite da vaša sjedeća garnitura miriše na životinje

Materijali sjedećih garnitura mogu neočekivano brzo poprimiti razne neugodne mirise naših malih dlakavih životinja. Zbog toga je još važnije redovito provjetravati sobu. Životinje su često vlažne ili mokre dok leže na sjedalu, kao i prije u šetnji. Također je dobro s vremena na vrijeme temeljito usisati. Pri ruci neka vam bude i sprej protiv neugodnih mirisa.


U Furnituri se uvijek rado prilagođavamo životima pojedinaca. Zbog toga neprestano tražimo nove tehnološke tkanine te ostale materijale koji omogućuju pravi izbor namještaja za svaki životni stil.

Stoga vam nudimo i mnoge vrste sofe koje možete bez brige koristiti u društvu svojih ljubimaca.

Poslužili smo vas korisnim savjetima za sjedeće garniture, koje će koristiti i vaši dlakavi prijatelji. Sada vas pozivamo da na: https://www.furnitura.hr/sjedece-garniture - još jednom u miru da vidite najljepše i funkcionalno najbolje dizajnirane garniture.

Možemo li vam pomoći?

--


U slučaju da želite pomoć kod odabira sjedeće garniture ili sofe, ili imate dodatna pitanja, kontaktirajte nas putem kontakt obrasca, e-maila info@furnitura.hr ili telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom!