Krevet već dugo vremena nije samo dio opreme koji služi za noćni odmor. On je definitivno više od toga, jer je na kraju krajeva najveći komad namještaja u vašoj spavaćoj sobi. Zbog svoje veličine privlači najveću pozornost pa je i komad namještaja koji spavaćoj sobi daje oblik, funkcionalnost, udobnost ...


U današnje vrijeme većina vas vjerojatno zahtijeva funkcionalnost i udobnost, naravno po normalnoj cijeni. Ovdje je moderna tehnologija osmislila krevete koji mogu biti i ugodno mjesto za druženje danju i dovoljno velik i udoban prostor za spavanje noću.

krevet

Materiali

Prilikom oblikovanja modernih kreveta dostupni su vam različiti kvalitetni materijali. Naravno, materijale možete međusobno kombinirati po želji, što je jedna od prednosti suvremene tehnologije. Najtradicionalniji materijal je naravno drvo. U nekim slučajevima drvo je i najjeftinije, što je svakako korisno za vas kao kupca. Drvo je također najlakše prilagoditi svim vašim željama koje imate prilikom dizajniranja kreveta.

Danas se metal sve više koristi kao materijal za moderne krevete. Cijena kreveta s metalnim okvirom može biti vrlo visoka, pogotovo ako se radi o proizvodu ručne izrade. Nedostatak takvih kreveta definitivno je težina, jer su zbog metalnog okvira takvi kreveti zaista teški.Međutim, njihova je prednost što su izuzetno izdržljivi i nosivi, pa mogu nositi veliku težinu, a također su i izdržljiviji od drvenih.


Mogućnisti dizajna modernih kreveta

Danas možete pronaći mnogo različitih modela kreveta, od kojih je svaki izrađen točno tako da zauzima što manje prostora i najfunkcionalniji je u vašoj spavaćoj sobi. Na taj način dobijemo okrugle, pravokutne, ovalne i kvadratne krevete.


Okrugli kreveti

Okrugli krevet najbolji je izbor za vas ako imate puno prostora u spavaćoj sobi. Ovakav model kreveta zauzima puno više prostora od tradicionalnog pravokutnog modela, ali se istovremeno smatraju zanimljivim, kreativnim i odvažnim. Prilikom kupnje morate samo paziti da su ti kreveti obično manji od običnih pravokutnih, pa za sličnu veličinu morate uzeti onaj koji ima veći promjer, jer u protivnom možete ostati bez nekoliko centimetra prostora.


Pravokutni krevet

Pravokutni krevet tradicionalni je oblik kreveta koji se koristi tisućama godina. Ovakav krevet uklapa se u gotovo svaku spavaću sobu. Kad ga kupujete, imate na raspolaganju nekoliko veličina, pa nabavite onu koja će vam najbolje odgovarati, čak i ako je malo skuplji .Ulaganje u bolji krevet koji vam više odgovara svakako se isplati, ne samo zbog udobnosti spavanja nego i zbog uopćenog izgleda vaše spavaće sobe.


S pravokutnim krevetom imate mnogo više mogućnosti rasporeda. Možete ga postaviti uz zid, možete postaviti u sredinute oko njega dati noćne ormariće, mogućnosti su zaista brojne, a vaša mašta nema granica. Naravno, krevetu možete dodati i nadstrešnicu koja danas više nema posebnu funkcionalnu namjenu, već je namijenjena samo za ukrašavanje i stvaranje romantične atmosfere za vas i vašeg partnera/ku.

 

Vrste modernih kreveta

1. Krevet koji se podiže
Ovo je vrsta kreveta koji se tijekom dana može sklopiti u ormar i tako ćete dobiti na prostoru i prostranosti vaše sobe. Ova vrsta namijenjena je prvenstveno onima koji imaju problema s prostorom u vašem stanu i željeli bi dobiti što funkcionalniji krevet. Suvremena tehnologija toliko je napredovala da ga čak možete podizati i spuštati pomoću daljinskog upravljača.
Ova vrsta kreveta također omogućuje lakše popravke i čišćenje prostora pod njom.

2. Ugradni krevet
U slučaju da želite proširiti svoj prostor, odlučite se za ugradbeni krevet. To znači da će vam biti moguće premiještanje dijela kreveta u ormar ili ispod njega kako biste dobili malo prostora.

3. Lebdeći krevet
U slučaju da želite da vaša spavaća soba izgleda iznimno moderno, onda je ovakav izbor kreveta pravi za vas. To je krevet koji izgleda kao da lebdi u zraku, jer su nosači kreveta postavljeni bliže sredini i stvaraju iluziju da ih nema. Ova vrsta kreveta zasigurno je iznimno moderna i lijepa.
U slučaju da želite čak još više podići estetski nivo kreveta, postavite led svjetla koja mogu promijeniti boju na dno okvira. Možete ih kontrolirati svojim telefonom, te će tako vaš krevet izgledati izvanredno.

4. Krevet »u zraku«
Ovo je krevet sličan lebdećem, samo što su nosioci vidljivi jer je pričvršćen za strop. Ova skupina također uključuje krevete na kat i krevete koji su postavljeni ispod stropa kako bi dobili što više prostora.
Ovakvi kreveti posebno su postali vrlo moderni jer su iznimno funkcionalni i štede mnogo prostora. Krevet je pričvršćen na zid i nosi ga samo nekoliko nosača. S druge strane, također izgleda iznimno moderno, jer ga možete ukrasiti po svom ukusu.

5. Dječiji kreveti
Dječija mašta nema granica, zbog čega su njihovi kreveti nešto posebno, jer su dizajnirani da budu što funkcionalniji. Sadrže skrivene ladice, prostor ispod kreveta može se koristiti kao radni stol ili kao ormar. Naravno, ne smijemo zaboraviti da danas za vaše dijete ili tinejdžera mogu napraviti i krevet s motivima najpopularnijih likova iz crtića.Pomoć moderne tehnologije kod aktuelnih kreveta

Suvremena tehnologija vrlo je korisna u dizajnu kreveta, jer su danas u krevete ugrađene posebne naprave koje pomažu promijeniti položaj dok ležite. Sve to kontrolira daljinski upravljač koji podešava nagib naslona za glavu. To vam omogućuje da kombinirate krevet i prostor za sjedenje za gledanje televizije, jer se pritiskom na gumb možete podići do željenog položaja.

Suvremena tehnologija također pomaže u planiranju i dizajnu kreveta. Pomaže pri odabiru pravog materijala i omogućuje vam da spavaću sobu učinite što funkcionalnijom i ljepšom. Naravno, krevet je stvar svakog pojedinca pa morate sami odlučiti što vam najviše odgovara i kakav krevet želite odabrati. Gore su navedene vrste kreveta, kao i materijali koje možete koristiti za krevet. Ako ste odlučili svoju spavaću sobu učiniti što modernijom, možete odabrati jedan od gore navedenih modela kreveta te pustiti svojoj mašti da ispuni i najluđe snove.

 ---

Ukoliko želite da vam pomognemo pri odabiru pravog kreveta za svoju spavaću sobu, ili ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte nas putem e-maila info@furnitura.hr ili telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom!