U prošloj i ovoj godini, zbog novonastale situacije koja nas je sve iznenadila, sigurno imate više vremena. Možda ste isplanirali renoviranje doma ili promjenu enterijera. Obzirom da smo više vremena provodili doma, obraćali smo pozornost da sve manjkavosti i greške, te mogućnosti za popravke. Shvatili ste, da je vrijeme za promjenu boja zidova, namještaja i koječega.

U Furnituri – vrhunskoj prodavnici namještaja se neprestano trudimo ponuditi našim kupcima odlične i dugotrajne komade namještaja. Takođe, sa vama želimo dijeliti naša znanja sa područja opremanja doma. Boje koje odaberemo imaju veliki utjecaj na konačni izgled našeg doma, te naš osjećaj i raspoloženje dok bivamo u istom te smo pripremili nekoliko vrhusnkih savjeta. Ako vas zanima koje boje i nijanse su u trendu, pročitajte tekst.

 

Za početak nešto svijetlo i veselo

U fazi planiranja je najbolje da se odlučite za svoju omiljenu boju. To će vam biti dobar osnov za daljne kombinacije. Finaliste ove godine su žuta, tirkizna i magenta. Posljednja je slična boji ciklame.

Izborom žute, u svoj dom unosite svijetlost i sunce. Svijetlo žuta u ljudima izaziva nadu i optimizam, što u ovom vremenu sigurno trebamo. Takva boja se odlična uklapa sa bojom šafrana i nijansama zlatne. Za žutu možete izabrati tapete, dok za zlatnu birajte prekrivače za tapacirani namještaj.

Tirkizna boja asocira na more, korale, kamen. Sa njom u svoj dom unesite čudesan osjećaj prirode. Tirkizna se odlično uklapa na tepisima, posteljinama i ukrasima.

Magento boju u svoj dom lako unesete sa biljkama u toj boji, te sa pokrivačima u toj boji.

Sve tri boje zaslužuju mjesto u vašem domu a možete ih međusobno kombinovati, tako da unesete sve tri boje u svoj životni prostor. Pobrinite se, da se sve tri međusobno slažu i igraju, ali da preovladava jedna nijansa. Jeste li već odlučili, koja boja vam leži na duši?

 

Životni prostor uravnotežite sa izborom modernih neutralnih nijansi

Veću udobnost i stabilnost u domu lako dostignete izborom modernih neutralnih nijansi. Za godinu 2021 vrhunski stručnjaci za opremanje doma su u fokus stavili ultimativnu sivu boju. Takva boja simbolizira moć i otpornost.  Zvuči fantastično, zar ne? Takođe siva boja važi sa klasičnu, elegantnu boju, koja se uklapa sa brojnim trendovima i dizajnima.

Među modernim izuzetno popularnim neutralnim bojama je i urbana nijansa bronzane. U nju lako obojite zidove. Ako nemate predstavu kakva je to boja, zavirite na internet.

 

Uz pomoć boje u svoj dom, uz prirodu, pozivate mir

Boje koje možete pronači na otvorenom, odnosno u prirodi, donose osjećaj blagostanj, smirenosti i spokojstva. Sve pomenuto trebate više nego ikad prije. Izaberite među laganim, toplim i prirodnim nijansama zelene, plave te mekanim, nježnim zemljanim tonovima.

Na primjer, sjajan osjećaj pozitivnosti i udobnosti u vaš dom unose žuto zelena boja i nijansa mente.

 

Jeste li spremni na obnovu svog doma?

 

 ---

Ukoliko ima pitanja u vezi sa uređivanjem doma, rado ćemo Vam odgovoriti! Za pitanja i savjete smo dostupni putem kontakt obrasca, e-maila info@furnitura.hr ili telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom!