Minimalizam kod opremanja unutrašnjih prostora nudi brojne prednosti. Minimalistički opremljen prostor djeluje uredno, a posljedično i povećava sreću ljudi koji su u njemu. Istovremeno se pobrine i za njegovo zdravlje, a na kraju krajeva i uklanja stres. Najviše vidljiva prednost minimalističkih prostora je ta, što funkcionalni raspored namještaja stvara više prostora čak i u najmanjim prostorima.

Minimalizan je posebno dobrodošao kod opremanja spavaće sobe. Minimalistička estetika naime djeluje umirujuće i opuštajuće, što je još važnije i korisnije za spavaću sobu.


Predstavljamo vam nekoliko najkorisnijih savjeta o tome kako jednostavno opremiti spavaću sobu u minimalističkom stilu.1. Shema boja spavaće sobe trebala bi biti što jednostavnija.

Jedan od bitnijih koncepta minimalizma je ljepota jednostavnosti. Za spavaću sobu preporućuje se jednostavna shema boja, možete se odlučiti i za živopisnije boje, ali u tom slučaju koristite samo jednu. Upotrebite je kod središnjeg elementa spavaće sobe, a sve ostalo neka bude u bijeloj ili nekoj drugoj neutralnoj boji. Svijetlije boje mogu se naglasiti i modnim dodacima od stakla ili metala.

minimalizem-spavaca-soba


 

2. Koristite čiste linije; u prostor uključite različite geometrijske oblike

Kada uređujete minimalističku spavaću sobu, izbjegavajte sve što ima komplicirane oblike; linije prostora trebale bi biti čiste. Prostor će biti zanimljiviji ako u njega uključite različite geometrijske oblike. Nemojte koristiti police, jer su takvi elementi namjenjeni za rastavljanje predmeta, a minimalizam odbija takvu praksu.3. Sve što se vidi treba imati jasnu svrhu

Minimalizam nalaže čist i organiziran prostor. Na noćni ormarić stavite samo lampu i budilicu, a sve ostale predmete držite u ormariću. Dekorativni predmeti trebali bi imati što jednostavniji dizajn. U minimalističkoj spavačoj sobi nema mjesta za postavljanje velikih ukrasnih jastuka. Sve što je u spavačoj sobi vidljivo, treba imati jasnu svrhu.4. Koristite namještaj od punog drveta

Namještaj od punog drveta vrlo je dobrodošao u spavaćoj sobi minimalističkog stila. Kod opremanja prostora koristite prirodne materiale, koji će u vašu spavaću sobu unijeti svježinu i duh prirode. Podna obloga neka bude izrađena od drveta ili laminata, ovakva vrsta prirodnog materiala naime daje izgled udobnosti i luksuza. Ako odlučite staviti tepih, odaberite svijetliju boju sa jednostavnim uzorcima. Odlična alternativa su i pločice.5. Krevet ne smije biti prevelik u odnosu na prostor

Središnji komad namještaja u spavaćoj sobi je krevet. Najvažnija stvar je njegova veličina, trebao bi biti dovoljno velik za kvalitetan i miran san, ali ipak ne prevelikih dimenzija u odnosu na prostor. Ključnu ulogu igra madrac koji treba biti dizajniran tako, da pruža dovoljnu količinu potpore kralježnici.

>Novo


6. Klasičan ili klizeći način otvaranja ormara

Drugi najvažniji element spavaće sobe je ormar, gdje trebate odabrati pravu veličinu. Ako je vaša spavaća soba manja, odaberite garderobni ormar sa klizećim vratia. Prostor za pohranu u ormaru, možete dopuniti pomoću ladica ili polica. U ormaru osigurajte i prostor za pohranu nakita, torbica i ostalih sitnica.7. Pronađite inspiraciju za najbolju minimalističku spavaću sobu na Dalekom istoku

Inspiraciju za najbolju minimalističku spavaću sobu, naći ćete upravo na dalekom istoku. Japanski stil naime karakteriziraju bijeli zidovi, polirani drveni podovi, niski krevet ili dodaci iz stakla, a na kraju i uvijek modni crveni dodaci. Možete uključiti i nekoliko komada namještaja u visokom sjaju. Za još više ideja pritisnite ovdje, gdje fotografije minimalističkih opremljenih spavaćih soba kažu više nego 1000 riječi. 

 

--


U slučaju da želite pomoć kod odabira vaše minimalističke spavaće sobe, ili imate dodatna pitanja, kontaktirajte nas putem kontakt obrasca, e-maila info@furnitura.hr ili telefona 099 35 71 680 i rado ćemo vam pomoći.

Zajedno s vama stvaramo dom i ured.